usa-tesla-requis-de-rappeler-158-000-vehicules-pour-un-probleme-d-ecran-tactile

Durant les últimes setmanes estem assistint a una clara rotació de carteres. Un transvasament de diners des de la tecnologia cap a totes aquelles companyies més castigades durant la pandèmia, principalment els bancs i totes aquelles relacionades amb el turisme (hoteleres, companyies aèries, reserves de viatges, etcètera).

  • 168,29$
  • -1,11%
Análisis Técnico
S1
500
S2
627.85
R1
745
R2
745
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

I dins de les tecnològiques dels sectors més castigats estan sent els relacionats amb els xips/semiconductors i els relacionats amb els fabricants de cotxes elèctrics (EV). Amb tot, i per posar les coses en perspectiva, ja que el dia a dia ens impedeix veure el bosc, l'índex SOX de semiconductors puja tot i la correcció d'un 135% des dels mínims de fa un any. I Tesla i NIO (conegut com el Tesla xinès) pugen durant el mateix període un 750% i un 1.700%, respectivament.

Al pre-market Tesla cau un 5,26%, fins als 566 dòlars. La volatilitat està sent molt alta durant els últims dies i no, la correcció no és només de Tesla. Ho és de tot el sector en bloc. De fet des dels màxims històrics Tesla s'ha desplomat un 40%, NIO, un 52%, Li Auto, un 58% i Xpeng, un 66%. Estem assistint a un crac en tota regla al sector. I malgrat això Tesla i NIO segueixen sent alcistes a llarg termini. I tots ells ens van dibuixar aquest divendres un 'martell'. I això què és?

Un 'martell' consta d'una única espelma, que es produeix normalment al final d'una fase correctiva perllongada (-40%) i moltes vegades té lloc a prop de suports clau. Interpretant-la com un punt d'inflexió de la tendència, passant de baixista a alcista. O almenys ens estaria anticipant l'inici d'un important rebot de curt termini. Estem parlant d'una sessió durant la qual el preu cau amb força durant gran part del dia per després recuperar-se i tancar a prop dels màxims, o en màxims. Però deixant, això sí, una llarga metxa inferior per sota. El volum negociat també sol ser bastant més alt que el de les sessions precedents.

Els martells acostumen a tenir metxes llargues a la part inferior (ombra) almenys del doble del cos real. Gairebé el de menys és si el cos real és blanc o negre, encara que si és blanc les implicacions de fortalesa poden ser majors. I si al mateix temps coincideix amb el fet que algun dels principals oscil·ladors de moment (RSI, estocàstic, etcètera) llança lectures extremes de sobrevenda, millor que millor. Com és el cas. Després passarà el que hagi de passar, però no hi ha dubte que si cal intentar-ho a l'alça en el valor, ha de ser ara. El que no tindria cap sentit és que aquest perforés a curt termini els mínims d'aquest divendres als 539,49 dòlars.

tsla080321
Gràfic diari de Tesla

Noticias relacionadas

contador