montaña rusa, volatilidad, mercados, turbulencias

A la vista del gràfic de l'índex VIX (més conegut com l'índex de la por) podem veure com s'ha frenat en sec davant la resistència dels màxims de desembre en els 26,81 punts.

Des d'aquest nivell, ha corregit lleugerament amb la intenció d'emplenar el buit (o gap) alcista que va deixar durant la sessió del passat dijous. Això vol dir que convé seguir sent cauts davant la possibilitat que, des d'aquí, intenti atacar de nou la resistència a la qual hem fet referència. Si finalment acaba saltant per sobre dels màxims de desembre caldria apostar per un nou moviment alcista a l'índex i, per tant, de fortes caigudes a les borses mundials. La veritat és que actualment la por es nota a l'ambient però, segons el meu parer, encara no hi ha pànic venedor.


No vull dir amb això que no puguem assistir a rebots de curt termini, ja que és un escenari molt probable. De fet, i com dèiem aquest dimarts (llegiu aquí) almenys atacar la zona de resistència dels 9.200-9.230 punts a l'IBEX-35. És cert, però, que l'experiència em diu que els sòls de mercat es dibuixen en moments extrems de pànic venedor, cosa que segons el meu parer encara no hem vist.

contador