ep una camarera sirviendo cafe en un bar de granada granada a 30 de noviembre 2020
Álex Cámara - Europa Press - Archivo

El cafè Robusta es cultiva principalment a Àfrica, Índia, Indonèsia, Vietnam i Brasil. Els preus dels futurs del cafè s'expressen en dòlars nord-americans per una tona mètrica.

Análisis Técnico
S1
1450
S2
1770
R1
1870
R2
1870
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

Es tracta d'una figura que anticipa pujades i, per tant, el final d'una fase correctiva. És la figura inversa al clàssic 'cap i espatlles'. Aquesta pauta gaudeix de prou fiabilitat dins de les diferents formacions que ens podem trobar als mercats. I es caracteritza per la formació de:

- Espatlla esquerra (E1): el preu cau fins a tocar un mínim i a partir d'aquí comença a rebotar lleugerament.

- Cap (C): el preu torna a corregir, aconseguint un nou mínim superior a l'anterior, després de la qual cosa rebota fins a un màxim aproximadament a la mateixa altura que l'anterior.

- Espatlla dret (E2): el preu cau de nou, arribant a un nivell similar (encara que sol ser alguna cosa superior) al mínim de l'espatlla esquerra. i des d'aquí comença a rebotar. La confirmació de la figura es produeix amb la ruptura de la línia clavicular o línia de coll (neck line) formada per la recta resistència des de la qual es giren a la baixa les 'espatlles' i el 'cap'. El volum en la ruptura de la zona de resistència sol ser molt més alt i la teoria resa que, com a mínim, hauria de pujar fins a l'altura del 'cap' des del punt de ruptura de la clavicular. I es tracta d'un objectiu mínim teòric. En aquest cas el segon espatlla és més complex, tractant-se d'un triangle simètric (màxims decreixents i mínims creixents) que s'ha superat a l'alça recentment.

En el cas que ens ocupa la clavicular de la formació passa pels 1.550-1.555 dòlars, ara suport. I la projecció mínima teòrica de pujada de la figura apunta cap als aproximadament 1.970 dòlars/tona mètrica.

rc310521
Gràfic setmanal del futur continu del café Robusta

Noticias relacionadas

contador