cb lupa market

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Iberdrola, Telefónica, Repsol, ArcelorMittal, Activision, Micron Technologies, Santander i National Grid.

  • 14,84€
  • 0,51%
  • 4,11€
  • -1,18%
Análisis Técnico

Bon dia, José María. Sóc una petita accionista i m'agradaria que analitzéssiu Iberdrola comprades a 8,70 euros. Creieu que m'he avançat? Haig de posar un ‘stop’ per vendre en el cas que hi hagi més pànic? Una salutació. C. ET.

Estimada inversora, bona tarda. Comprar als mínims de la caiguda és impossible, no us enganyeu. I quan passa, és producte de l'atzar, no ho dubteu. Dit això, el que és interessant d'Iberdrola és que estem parlant d'un valor clarament alcista en termes de llarg termini. Les caigudes de les últimes setmanes, després d'un ‘crash’ generalitzat del mercat, encaixen absolutament dins dels paràmetres normals d'una fase d'ajust/correcció de les importants pujades prèvies. De fet, els mínims de la caiguda del mes de març (7,76) s'han frenat, al cèntim, al nivell d'ajust/reculada del 61,8% de tota l'última gran pujada. Acció-fase de reacció. A diferència de gran majoria dels títols del mercat, aquest presenta impecables mínims i màxims creixents de mitjà i llarg termini, de manera que no cau. Una salutació.

ibe200420
Gráfico semanal de Iberdrola

Hola, segueixo des de no fa molt el fòrum i els vostres comentaris. Tinc una cartera desastrosa: 10000 Telefònica a 8,20 euros. 10000 ArcelorMittal a 20 euros i 10000 Repsol a 13,75 euros. No sé què fer ni què vendre, ni com començar a reestructurar la meva cartera. O si és millor quedar-me quiet i esperar. Us agrairia el vostre consell sobre com actuar. Una salutació i gràcies per endavant. CH.

Benvolgut inversor, bona tarda. El mal ja està fet, i ja no es pot canviar. Però penseu, sobretot, que el 80% dels valors del mercat començaran a pujar amb força quan el mercat giri (en tendència) a l'alça. Això vol dir que, tot i que assistirem a fortes sotragades a l'alça i a la baixa de tots els títols, arribat el moment, el mercat ens construirà algun tipus de figura de retorn que ens confirmarà un sòl de mercat. Encara no tenim cap figura de retorn ni n'esperem cap encara. Poden passar molts mesos fins que el preu ens digui una mica més del que ara ens està dient, que és que estem davant un simple rebot dins d'una clara fase correctiva. I poc més. Això sí, amb un suport clau, crític, als mínims de març (els 5.800 de l'Ibex).

Dit això, Telefónica, títol que analitzem cada setmana, segueix en fase de reacció. En aquest moment sembla que s'acosta més a la zona de suport que presenta als mínims de març que no pas a la zona de resistència que dels 5,30-5,35 euros. De fet, la setmana passada dèiem que, en el millor dels escenaris, no vèiem un rebot més enllà dels mínims de 2012. D'altra banda, tot segueix igual. Fortes bandades a l'alça i a la baixa, però sempre dins d'una clara tendència baixista d'ordre major.

tef200420
Gráfico semanal de Telefónica

Quant a Repsol, títol pel qual també ens pregunten amb molta freqüència, el rebot ha frenat a la zona de resistència dels nou euros. Encara que la zona de resistència més important d'aquest títol actualment és el buit baixista setmanal dels 9,60 euros. El problema és que just en aquest moment tenim el preu en terra de ningú, a mig camí entre l'important suport dels mínims de març (5,92) i la resistència que té al buit baixista setmanal al qual hem fet referència. A priori, tota aproximació cap a la zona de mínims anuals s'hauria d'interpretar com una oportunitat per pujar al tren de les compres. O millor dit, els últims anys, cada vegada que hem tingut una forta correcció com l'actual, els nivells vists en la caiguda han acabat demostrant ser bones oportunitats de compra en termes de mitjà i de llarg termini.

rep200420
Gráfico semanal de Repsol

I finalment, quant a ArcelorMittal, és un valor que no em disgusta sempre que respecti en tot moment l'important suport des del qual ha començat a rebotar: els mínims històrics en els quals s'ha recolzat en dues ocasions, els 5,95-6 euros. D'altra banda el moviment és similar al de Repsol, frenant-se a l'inici de l'important buit baixista setmanal que van deixar gairebé tots els títols a l'uníson a mitjan març. Per això s'ha d'entendre que el normal és que quan es recuperin, serà perquè totes les borses mundials en bloc també s'estan recuperant. Al cap i a la fi hem assistit a un 'crash' sistèmic. No es tracta d'una cosa puntual del nostre mercat. Ho és a escala global. Gràcies a vós, una salutació.

lor3200420
Gráfico semanal de ArcelorMittal

Bon dia. Us agrairia que em donéssiu la vostra opinió des d'un punt de vista d'anàlisi tècnica dels valors Activision i Micron Technologies. Van saltar els ‘stops’ al començament de les caigudes i estic pensant a entrar-hi de nou. En aquest sentit, també us agrairia que em donéssiu la vostra opinió sobre la fiabilitat de l'anàlisi tècnica en aquests moments d'excés de volatilitat i irracionalitat. Moltes gràcies. Una salutació. G.R.

Estimat lector, bona tarda. L'anàlisi tècnica és una eina molt potent, però no és infal·lible. Igual que no ho és, com s'ha pogut comprovar amb claredat aquests últims anys, l'anàlisi fonamental o 'value'. Res no és infal·lible als mercats i molt menys quan provenim d'una caiguda històrica, la caiguda més ràpida de la història dels mercats. Ara mateix, ens serveix per intentar trobar potencials nivells de suport i d'objectius màxims per al rebot, sempre en termes de mitjà i llarg termini. L'anàlisi tècnica és força fiable, però no és infal·lible. Res no ho és. I és cert que en moments com l'actual pot equivocar-se molt. Però així i tot sempre pot donar-nos pistes/zones de control de com poden anar les coses.

Dit això, m'agrada el gràfic d'Activision Blizzard, que sembla voler atacar la part superior d'un canal alcista bastant clar. I si acaba sent capaç de confirmar amb claredat la pujada, no descarto que intenti atacar els màxims històrics, els 84,68 dòlars.

blizard2200420
Gráfico semanal de Activision Blizzard

Finalment, pel que fa a Micron Technology, sembla estar donant forma a un triangle (màxims decreixents i mínims creixents) i de moment ha frenat a mig camí del buit baixista setmanal de principis de març. Com a principals zones de control tenim els mínims de març com a suport i la zona dels aproximadament 60 dòlars com a resistència més important. O sigui que ara mateix tenim el títol en terra de ningú. Moltes gràcies a vós, una salutació.

micron200420
Gráfico semanal de Micron Technology

Hola, m'agradaria tenir informació sobre Santander, comprades a 3,8 euros. Si les venc o les mantinc. Gràcies. A. C.

Estimat lector, bona tarda. Santander està perforant en aquest moment el suport dels mínims de març. I si tanca així, com sembla, no descartem que es dirigeixi al següent suport: els mínims de 2009 a 1,77 euros. El triangle que la setmana passada perforava a la baixa no augurava precisament pujades. El sector financer està molt feble, i és a nivell europeu. No és una cosa exclusiva dels nostres bancs. Us convido a llegir aquí l'anàlisi que aquest matí hem realitzat sobre l'entitat càntabra. També podeu llegir l'anàlisi que fa uns moments hem realitzat sobre Banc Sabadell, a punt de marcar enèsims mínims de tots els temps. Gràcies a vós, una salutació.

san4200420
Gráfico diario de Banco Santander

Bon dia. José María, estic pensant a comprar accions de National Grid. Em podríeu donar un bon preu d'entrada? He vist que va baixar, però va fer sòl ràpid a 780 i després va tornar a pujar. Moltes gràcies i molt ànim.

Benvolgut inversor, bona tarda. National Grid és un títol alcista en termes de llarg termini. Des de 2016 ha estat desplegant un moviment de consolidació (fase de reacció) proporcional a les importants pujades prèvies i sembla que de nou vol intentar-lo de nou a l'alça. Dit això, el preu presenta un important suport a la zona dels 800 penics i com a zona de resistència més important en aquest moment tenim els 981,40. La veritat és que té més pinta d'atacar resistències que de dirigir-se a suports. En teoria per sobre de la resistència esmentada, el més normal és que es dirigeixi de nou cap als màxims anuals, els 1.073,80 penics. Moltes gràcies a vós, una salutació.

grid200420
Gráfico semanal de National Grid

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador