Consultorio285(2)

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza CaixaBank, Santander, Repsol, el petroli, LVMH, Apple, EURO STOXX Banks i Telefónica.

  • 4,77€
  • 0,92%
  • 4,19€
  • -2,20%
Análisis Técnico

Hola, José María. Us segueixo des de no fa gaire a Bolsamanía i m'agrada llegir els vostres comentaris. Tinc una cartera que fa pena, la veritat. CaixaBank comprades a 3,15 euros, Santander a 3,30 euros i Repsol a 11,50 euros. No sé què fer, si vendre alguna cosa aprofitant les últimes pujades o quedar-me quiet, perquè segur que si venc no paren de pujar. Quins nivells de suports i resistència em recomaneu que em fixi? Us agraeixo el vostre consell. Una salutació i gràcies per endavant. V. A.

Estimat inversor, bona tarda. Penseu que heu entrat al mercat a mig camí de la gran correcció que hem tingut. I quan tenim una caiguda de totes les borses, tot cau. Després pot ser que uns recuperin en el rebot més que uns altres. Però atès que té valors de l'Ibex, ha de saber que només es recuperarà quan ho faci el mercat en bloc, és a dir, quan ho facin totes les borses del món. Sabent, a més, que el nostre selectiu és el més feble d'entre les principals places europees.

Dit això, comencem per CaixaBank: ha frenat just al buit baixista setmanal de mitjan març. És un moviment que presenten molts altres valors del mercat, com per exemple IAG o Repsol. Aquest buit es correspon amb el nivell dels 2,10 euros. I si fos capaç de tancar-lo més endavant, seria l'inici d'un moviment cap a la directriu baixista, ara en els aproximadament 2,60 euros.

cabk260620
Gráfico semanal de CaixaBank

Quant a Santander, aquí el tenim, intentant respectar la zona de suport que li confereix la línia clavicular del petit ‘cap i espatlles’ invertit que recentment va complir, en el que a la projecció mínima teòrica de pujada es refereix. Però és cert que es troba molt feble, i a més presenta una important resistència al buit baixista diari dels 2,43 euros. L'única cosa a què aferrar-se és la possibilitat que finalment hagi fet sòl als mínims de 2009, els 1,77 euros. O dit amb altres paraules, encara que ara mateix el suport estigui lluny de la cotització actual, aquest és el que és, i es troba als mínims anuals, coincidint amb els mínims de 2009.

san260620
Gráfico semanal de Banco Santander

Finalment, pel que fa a Repsol, és un calc d' IAG i de tants títols més del nostre mercat. Ha emplenat, però no tancat, el buit baixista setmanal de mitjan març de 9,05 euros. L'ideal hagués estat que el tanqués. Veurem si en un segon intent ho aconsegueix i posa rumb a la resistència dels deu euros (50% d'ajust/reculada). Però mentre no tanqui aquest buit setmanal no tindrem res, tan sols un rebot (fase de reacció) proporcional a les caigudes prèvies. Moltes gràcies, una salutació.

rep260620
Gráfico semanal de Repsol

Bon dia, Sr. José María. M'agradaria saber la vostra opinió sobre si és bon moment per a invertir en el petroli. Si poguéssiu analitzar-ho, sobretot a mitjà i llarg termini. Una salutació. A.LM.

Benvolguda lectora, bona tarda. Us convido a llegir aquí l'anàlisi sobre el petroli d'aquest dijous. Diguem que el buit baixista setmanal que tenen gairebé tots els títols del nostre mercat, que van deixar a mediats/finals de març és el mateix que ara està atacant el preu. I de moment no ha pogut amb ell. L'ha emplenat, però no l'ha tancat. El que és clar és que el petroli només reprendrà la tendència alcista quan els inversors entenguin que la recuperació de l'economia a escala global és un fet. El petroli és un dels termòmetres més sensibles, estretament relacionat amb l'estat de l'economia mundial. Una salutació.

brent260620
Gráfico diario del futuro continuo del barril tipo Brent

Bon dia, José María. Voldria conèixer la vostra opinió sobre la companyia de luxe LVMH. Tinc la sensació que se m'ha escapat. Moltes gràcies i salutacions des de Burgos.

Estimat inversor, bona tarda. LVMH em recorda molt a Apple, en el sentit que són valors molt alcistes a llarg termini, per als quals la MM200 setmanal ve actuant com a clara zona de suport. A més, a curt termini, les últimes caigudes han trobat suport a la ‘cresta’ de l'impuls alcista previ, abans resistència i ara suport. Veurem si des d'aquí finalment és capaç de tancar el buit baixista setmanal dels 404,50 euros. Si ho fa, posarà la directa cap als màxims anuals i històrics dels 439,05 euros. Al meu entendre és un clar mantenir llargs. Al cap i a la fi, del que es tracta és de comprar fortalesa, i aquest títol és alcista en termes de mitjà i de llarg termini. Moltes gràcies, una salutació.

lvmh260620
Gráfico semanal de LVMH

Hola, estic dubtant sobre si vendre Apple comprades a 292 dòlars. Fins a on creus que pot pujar? Atentament, una salutació. JM.R.

Benvolgut lector, bona tarda. En aquest moment no hi ha cap motiu per vendre les accions d'Apple, malgrat les correccions puntuals (fases de reacció) que a vegades es produeixen. L'última correcció va trobar sòl als màxims anteriors (throw back) i des d'aquí es va reestructurar de nou a l'alça en termes de mitjà i de llarg termini. En aquest moment, igual que he comentat en el cas d'LVMH, és un clar mantenir en cartera. Fins a on pot pujar, no ho sé. És un valor en pujada lliure absoluta, o cosa que és el mateix, sense resistències de cap mena.

aapl260620
Gráfico semanal de Apple

Hola, bon dia. M'agradaria que analitzéssiu l'índex bancari europeu i Telefónica, a curt termini. Moltes gràcies. Una salutació. N.AB.

Estimada inversora, bona tarda. El que tenim a l'índex bancari europeu, l'EURO STOXX Banks, és un rebot del 38,2% de tota la caiguda prèvia. I aquí s'ha frenat. Ara presenta un suport de curt termini als 60 punts, i no descarto que després d'una consolidació lateral es reestructuri de nou a l'alça, donant continuïtat al rebot, amb objectiu a la resistència dels 75 punts (50% de reculada). Però, en qualsevol cas, estem parlant d'un rebot (fase de reacció) proporcional a l'enfonsament previ i poc més. Figura de retorn no tenim, però sí que tenim un important suport als mínims de març, abril i maig: els 48-49 punts.

sx7e260620
Gráfico diario del EURO STOXX Banks (SX7E)

Quant a Telefónica, és un títol que analitzem unes quantes vegades cada setmana en aquesta secció; no hi ha cap novetat. Independentment que pugui rebotar o caure a curt termini, continuo pensant que el rebot la pot portar a la important zona de resistència (abans suport) que presenta a la zona dels 5,10 euros: els mínims de 2012. Una altra cosa és el que pugui passar després, atès que pot ser que aquest potencial reboti encaixi amb un simple ‘pull back’ cap a aquest gran doble sostre de llarg termini. Moltes gràcies, una salutació.

tef260620
Gráfico semanal de Telefónica

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador