Consultorio285(2)

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza l'S&P 500, Netflix, Euro Stoxx 50, Alantra, SAP, Santander, IAG i el Sabadell.

  • 4,85€
  • 2,16%

IAG

  • 2,06€
  • 0,15%
Análisis Técnico

Hola, creu que les borses americanes sofriran una correcció davant aquestes pujades tan fortes? P.gt.

Benvolgut lector, bona tarda. Doncs no ho sé, però no sembla el més probable. Ja fa unes quantes setmanes que comentem que ens sembla poc probable una recaiguda cap als mínims de març. I cada setmana que passa pren més cos un retorn en ‘V’ a molts dels índexs de pes, com per exemple l'S&P 500 i el Dax alemany. Una recuperació en ‘V’ que també ha complert el Nasdaq, i que ja cotitza de nou a màxims de tots els temps. El Nasdaq sol funcionar molt bé com a índex avançat de Wall Street. Us convido a llegir aquí l'anàlisi de l'S&P 500 que vam publicar a la nostra pàgina el dissabte, i que crec que explica de manera clara i senzilla en quin moment de mercat ens trobem. Una salutació.

spx2206202
Gráfico semanal del S&P 500

Hola, bon dia. Podries analitzar Netflix? Moltes gràcies. Una salutació. C. c.

Estimada inversora, bona tarda. Netflix continua sent un clar mantenir en cartera. Tenim impecables mínims i màxims creixents, que és la manera de no caure, sinó més aviat tot el contrari. El lateral de les últimes setmanes sembla haver trobat suport en els màxims previs. O cosa que és el mateix, els antics nivells de resistència ara funcionen com a suport. És un valor en pujada lliure absoluta, com el Nasdaq, i no hi ha cap senyal de fortalesa tan potent que un subjacent, el que sigui, a màxims de tots els temps. Gràcies a vostè, una salutació.

nflx220620
Gráfico semanal del S&P 500

Hola, Bon dia. Seria un bon moment per prendre posicions a l'Euro Stoxx? Moltes gràcies per les vostres anàlisis, una salutació des d'Astúries. M.F.

Benvolgut lector, bona tarda. Obrir llargs a aquestes hores del partit em sembla arribar molt tard al mercat. Això no vol dir que no pugui continuar pujant. De fet, tot indica que, amb les seves correccions contra tendència (fases de reacció), la majoria dels índexs de pes intentaran atacar les importants resistències que presenta als màxims de febrer. I l'Euro Stoxx 50, encara que no està tan fort com el Dax, no serà menys. Evidentment, em sentiria més còmode fent-ho en correccions i no prop dels màxims del rebot, que és on ens trobem.

sx5t220620
Gráfico semanal del Euro Stoxx 50 Total Return (SX5T)

Si mirem l'Euro Stoxx Total Return (SX5T), que és el que té en compte els dividends repartits podem veure com ha recuperat el canal alcista que va perforar a la baixa al març i a més ha estat capaç de saltar per sobre de la resistència dels 6.850 punts (abans suport). De manera que tot apunta que podria haver posat rumb als màxims anuals, a més històrics, dels 8.230 punts. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

Bon dia, José María. Abans de res donar-vos les gràcies per les vostres anàlisis que ens serveixen de gran ajuda als petits inversors. En aquesta ocasió m'agradaria preguntar-vos per Alantra, un títol que s'analitza poques vegades i en voldria conèixer la vostra opinió. De nou, moltes gràcies. Salutacions. M.M.

Estimat inversor, bona tarda. Alantra és un títol que ara mateix no em sembla interessant. Sobretot, perquè el que tenim davant d'un ‘cap i espatlles’, on l'últim rebot encaixa a la perfecció amb un ‘pull back’ cap a la línia clavicular de la formació per a, en teoria, seguir baixant. Si la figura es compleix, que res no és infal·lible als mercats, la projecció de la figura correctiva el duria a nivells de preu pròxims als 8,50-9 euros. No és un valor que ara mateix tindria en cartera. Moltes gràcies a vós, una salutació.

alantra220620
Gráfico semanal de Alantra

Bon dia, José María. Els meus dubtes són sobre l'alemanya SAP, IAG i Banc Santander, creu que sofriran noves baixades? I si és així, fins a on aproximadament, per poder-hi entrar? Moltes gràcies. Una salutació. J.M.

Estimat inversor, bona tarda. Dilatacions de preus a part, com ara l'experimentada durant la crisi més ràpida de la història (finals de febrer/març) SAP és dels valors més alcistes del mercat alemany. Només cal fixar-se en l'impecable canal alcista pel qual s'ha estat desplaçant el preu des de finals de 2008. Prova de la fortalesa d'aquest títol és que cotitza a poc més d'un 4% dels màxims anuals i històrics (129,60). I per damunt es col·locaria de nou en pujada lliure absoluta. Sense cap dubte és un clar mantenir.

sap2206202
Gráfico semanal de SAP

Pel que fa a IAG, ja hem parlat llargament sobre l'evolució d'aquest títol. De moment, l'única cosa que tenim clara és que no ha pogut superar el buit baixista setmanal dels 3,95 euros, al qual tantes vegades hem fet referència. Era d'esperar que actués com a resistència, i això és el que ha fet. La veritat és que tota possibilitat de recuperació sostinguda dels preus passa per ser capaços d'anul·lar/tancar aquest buit baixista setmanal.

iag220620
Gráfico semanal de IAG

Quant al Santander, el que tenim clar és que el rebot, o millor dit la projecció mínima teòrica del 'cap i espatlles' invertit, s'ha complert. Aquesta figura parla d'un objectius de pujada mínim teòric. I s'ha aconseguit. Rebot que al seu torn serveix per drenar/ajustar proporcionalment les importants caigudes prèvies. Però seguim sense tenir figura de retorn per als títols de l'entitat càntabra i per això no es pot descartar un aprofundiment de les caigudes. Veurem com es comporta el preu davant el suport que presenta als 2,10 euros; si el perfora, no es pot descartar, fins i tot, un retorn als mínims de maig (1,776). Moltes gràcies a vostè, una salutació.

san220620
Gráfico diario de Banco Santander

Bon dia i moltes gràcies pels seus consells. Com veu entrar al Banc Sabadell als preus actuals com a inversió a llarg termini? Quins serien els suports i resistències del valor? Moltes gràcies. I.H.

Banc Sabadell és dels títols més baixistes del nostre mercat amb molta diferència. Al cap i a la fi, és un valor en caiguda lliure, cosa no és incompatible amb què pugui rebotar puntualment amb força. D'entrada, l'últim rebot es correspon amb un 'pull back' cap a la primera de les resistències, abans suport. No tenim figura de retorn, i per tant només podem parlar d'un simple rebot, i res més. La resistència més important en aquest moment queda molt allunyada dels preus actuals: el buit baixista setmanal dels 0,6665 euros. I com a suport, els mínims històrics dels 0,25 euros. Poc més es pot dir d'un valor tan baixista; simplement hem assistit a un rebot fruit de la sobrevenda extrema. Per definició, no hem de comprar valors baixistes. Hem d'intentar comprar fortalesa, no feblesa extrema, com és el cas d'aquest títol. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

sab220620
Gráfico semanal de Banco Sabadell

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador