Consultorio630

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Inditex, CaixaBank, Nvidia, Disney, Apple, Biosearch, Santander i IAG.

  • 4,52€
  • 0,41%
  • 4,49€
  • 0,42%
  • 46,67€
  • 0,02%
Análisis Técnico

Bon dia, José María. M'agradaria saber si val la pena comprar accions en aquest moment d'Inditex i CaixaBank. Segueixo les vostres anàlisis des de l'aplicació de La Caixa. Salutacions. S.RN.

Estimat lector, bona tarda. Inditex és un títol que no em desagrada, però no el convenç per entrar-hi ara. Fer-ho seria arribar molt tard al mercat, sobretot quan recentment n'hem parlat en referència al suport que presenta als 21,55 euros (ajust del 61,8%) i on col·loquem l'‘stop’ per a qualsevol posició alcista de ‘trading’. Per allò de ser divendres, hem de saber que tenim una important resistència en el ‘gap’ baixista setmanal de mitjan març als 26,84 euros. L'última vegada que el va atacar, va acabar girant-se clarament a la baixa. Potser ara és la bona. Però no, no crec que sigui el moment d'entrar en aquest títol encara. Quan ho fem, serà perquè es trobi a prop de suports importants o quan s'hagi confirmat la superació d'una resistència clara, però no en plena zona de resistència com es troba ara.

itx050620
Gráfico semanal de Inditex

Quant a CaixaBank no fa gaire vam analitzar-lo, i en dèiem que es trobava en una situació d'“ara o mai”. És a dir, que es podien obrir llargs, sempre que respectés el suport dels 1,50 euros. I la veritat és que tot indica que es dirigeix cap a la resistència del buit baixista setmanal dels 2,10 euros. Tancar-lo (anul·lar-lo), seria un clar senyal de fortalesa. Salutacions.

cabk050620
Gráfico semanal de CaixaBank

Bon dia, m'agradaria saber quina opinió us mereix Nvidia, tant a curt com a llarg termini. Una salutació i gràcies. J.D.

Benvolgut inversor, bona tarda. Nvidia és alcista a tots els terminis, és un valor en pujada lliure i poc més se'n pot dir ara mateix. En xifres rodones, presentava una important resistència a la zona dels 300 dòlars (màxims de 2018) i encara que a l'inici de l'any no ha pogut superar-la en espelmes setmanals, després si que ha pogut. De manera que és un valor en pujada lliure absoluta, i amb una important zona de suport, abans resistència, als aprox. 300 dòlars. Gràcies a vós, una salutació.

nvda050620
Gráfico semanal de Nvidia

Bon dia, m'agradaria que analitzéssiu els títols de Disney i d'Apple per a les pròximes jornades. Moltes gràcies! P.J.

Estimat inversor, bona tarda. No tinc ni idea, ni un servidor ni ningú, de què pot passar amb Disney durant les pròximes sessions. El que sí que us puc dir és que cotitza prop de resistències importants, com és el nivell d'ajust/reculada del 61,8% de la caiguda prèvia: la zona dels aprox. 125 dòlars. I que té una altra resistència important al buit baixista setmanal dels 139 dòlars. I com a suport tenim el buit alcista setmanal dels 109 dòlars. És a dir, si hagués d'entrar en aquest títol, em sentiria més còmode fent-ho a nivells de preu més pròxims al suport dels 109-110 dòlars.

dis050620
Gráfico semanal de Walt Disney

Pel que fa a Apple, és un títol que hem analitzat en moltes ocasions; les importants caigudes de febrer i de març han trobat suport a la ‘cresta’ de l'impuls alcista previ. És a dir, els anteriors màxims històrics han actuat com a suport. Per no parlar de la impecable zona de suport que presenta a la MM200 setmanal i que està respectant amb precisió màxima des de fa més de deu anys. A més, pot marcar màxims en qualsevol moment, col·locant-se en pujada lliure absoluta, amb les implicacions alcistes que això té per a la sèrie de preus. Fins ara, Apple ha demostrat ser sempre una oportunitat de compra, cada vegada que hem assistit a un procés correctiu més o menys profund. Moltes gràcies, una salutació.

aapl050620
Gráfico semanal de Apple

Bon dia, José María. La meva consulta està relacionada amb Biosearch, una acció que ha duplicat el preu des de mínims de la crisi. Quina expectativa teniu per a la companyia a mitjà termini? Moltes gràcies per les vostres respostes. E.gr.

Benvolgut lector, bona tarda. Biosearch és un títol alcista en termes de llarg termini. Com es pot veure al gràfic setmanal, s'està desplaçant dins d'un canal alcista de manual des de 2012. Una altra cosa és que en el curt termini no sembla poder superar la resistència que presenta a la directriu baixista que uneix els màxims decreixents des de mitjan 2018. D'això se'n dedueix que, en la mesura en què no tinguem un primer màxim creixent, no tindrem cap senyal de fortalesa real, fiable, més enllà dels típics rebots. Així, la resistència més immediata en aquest moment la tenim a l'últim màxim decreixent (1,26). Però, insisteixo, és alcista en termes de mitjà i de llarg termini, sempre que segueixi encaixat dins del canal. Moltes gràcies a vós, una salutació.

bio050620
Gráfico semanal de Biosearch

Bon dia. Vaig comprar a la fi de febrer 30.000 títols de Banc Santander a 3,30 euros. Estic molt preocupat. Quina maniobra considereu que haig de fer? Gràcies. J.F.

Estimat inversor, bona tarda. Us convido a llegir aquí l'anàlisi sobre el Santander que vam publicar aquest dijous. Dit això, el que tenim és una petita figura de retorn que, correccions puntuals apart, apunta cap a cotes més altes. Però em costa imaginar (encara que tot és possible a la borsa) que es tanqui el buit baixista setmanal dels 3,05 euros. I vau comprar per sobre d'aquesta resistència. També és cert que el rebot des de l'important suport dels 1,77 euros és aquí. No es pot obviar i quan encara no tenim figura de retorn a l'alça en termes de mitjà i de llarg termini, la veritat és que sempre sabem com comencen les coses però no com acaben. Gràcies a vós, una salutació

.

san050620
Gráfico diario de Banco Santander

Estimat senyor Rodríguez. Em dic Isaïes Bueno. Tinc en cartera IAG a 4 euros. No tinc pressa, però a la velocitat que els avions intenten enlairar-se, i amb les notícies amb què ens llevem cada matí, crec que superar els 4 fins arribar almenys als 5 euros o més pot trigar molt. És per això que voldria saber si fer una mitjana a la baixa al preu actual pot ser una bona estratègia. Gràcies i una cordial salutació. I.B.

Benvolgut inversor, bona tarda. IAG és un títol que també vam analitzar aquest dimecres (llegeixi-ho aquí) i almenys podem dir que ha estat capaç de superar la resistència dels tres euros. Ara en té una altra de molta més rellevància just per sobre, el buit baixista setmanal dels 3,95 euros. Em costa de creure que s'hagi de tancar (anul·lar) a la primera. El lògic seria que s'emplenés total/parcialment i que des d'aquí fes una pausa, un ajust de tota la pujada de l'últim rebot. Figura de retorn, com a tal, no en tenim, i la veritat és que de moment tot continua formant part d'un rebot (fase de reacció) després d'un enfonsament previ de gairebé el 80%. Potser, si s'acosta a la zona dels quatre euros, pot ser moment per alleugerir una mica la cartera, per reduir el risc. I després ja anirem veient el que ens diu el preu. Moltes gràcies a vós, una salutació.

iag050620
Gráfico semanal de IAG

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador