gafas

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Telefónica, ArcelorMittal, Bankinter, Audax Renovables, DIA, FacePhi, Abengoa ‘B’ y PharmaMar.

  • 33,30€
  • 3,35%
  • 4,11€
  • -1,18%
Análisis Técnico

Bon dia, Sr. Rodríguez. Tinc ganes de comprar Telefònica per a llarg termini. Què m'aconselleu? Una salutació. A.MF.

Estimat lector, bona tarda. Això de comprar Telefónica perquè a llarg termini ha de pujar ho hem anat sentint i llegint contínuament des de fa molts anys, i fixeu-vos on tenim la cotització. Dit això, encara no és el moment, certament no fins que el preu no ens construeixi algun tipus de figura de retorn, cosa que no tenim i que trigarà temps a formar-se. De fet, els rebots de les últimes setmanes són només això, simples rebot (fases de reacció) després d'un ‘crash’ en tota regla. Però és que encara que rebotés fins a la resistència dels 5,30-5,35 euros, no canviaria res realment des del punt de vista dels gràfics. Però si m'hagués de llançar a la piscina en aquest moment, intentaria fer-ho a nivells de preu tan propers com sigui possible al suport dels mínims de març, els 3,53 euros. Una salutació.

tef220420
Gráfico semanal de Telefónica

Bon dia. M'agradaria que analitzéssiu Bankinter, ArcelorMittal i Audax Renovables. Gràcies i una salutació. R.G.

Benvolgut inversor, bona tarda. Quant a Bankinter i a pesar que el títol ha complert, al tick, amb la projecció de caiguda del ‘cap i espatlles,’ no hi veiem cap figura de retorn a l'alça. De fet, tot fa pensar que atacarà de nou l'important suport que presenta als mínims de març (2,91) i veurem si aquest suport resisteix o no. Perquè si tancar per sota, tindrem una altra clara i preocupant senyal de feblesa de l'entitat financera. Amb tot, hem de saber que la feblesa d'aquest sector és extrema, i que són molts els bancs a mínims de l'any i uns altres a mínims històrics. La veritat és que el rebot (fase de reacció) ha estat molt tímid en comparació amb la fuetada baixista prèvia. Mal símptoma.

bkt220420
Gráfico semanal de Bankinter

Pel que fa a ArcelorMittal tres quartes parts del mateix. És a dir, de moment tot forma part d'un simple rebot. El preu ha girat a la baixa abans d'acostar-se a la important zona de resistència que tenim a l'últim gran buit baixista setmanal dels 11,55 euros. L'única cosa que m'agrada d'aquest títol, que no és poc, és el doble suport (que no doble sòl) dels mínims històrics: els 5,95-6 euros. L'equació rendibilitat-risc es fa òptima amb aquest títol obrint llargs als nivells de preu més propers que sigui possible al suport esmentat, i sempre que el títol no tanqui per sota.

mts220420
Gráfico semanal de ArcelorMittal

En referència a Audax Renovables, aquest títol no em disgusta, ja que entenc que pot haver realitzat un doble ‘throw back’ cap a la part superior del canal alcista, abans resistència i ara suport. Ara bé, és un títol que em sembla interessant sempre que no perfori el suport dels 1,20 euros. Sí, ja sé que està allunyat dels actuals nivells de preu, però el preu és el que és i el dicta el mercat. De fet, no descarto que, amb les seves correccions intermèdies, intenti reestructurar-se a l'alça, en direcció als màxims anuals, de cara a les pròximes setmanes/mesos. Gràcies a vós, una salutació.

adx220420
Gráfico semanal de Audax Renovables

Salutacions des de Barcelona. La meva consulta és sobre DIA: podríeu analitzar-la, amb gràfic inclòs? Quines són les perspectives a mitjà termini? Gràcies. J.

Estimat lector, bona tarda. Per descomptat, però sàpiga que sense gràfic no hi ha anàlisi tècnica que valgui. Sempre adjuntem els gràfics oportuns. Us convido a llegir aquí l'última anàlisi sobre DIA publicada a la nostra pàgina web. Dit això, a priori no descarto que el títol acabi corregint cap a la nova zona de suport (abans resistència) dels 0,10 euros. Gràcies a vós, una salutació.

dia220420
Gráfico diario de DIA

Bon dia, quina opinió teniu sobre la caiguda que ha experimentat FacePhi aquests últims temps? Li veieu potencial a llarg termini, o no tornarem a veure aquestes cotitzacions durant un temps? M.A.

Benvolgut inversor, bona tarda. No descarto que aquest títol acabi tornant als màxims anuals durant els pròxims mesos, sobretot perquè estem parlant d'un valor alcista en termes de llarg termini, que és el que realment importa. Això sí, fóra bo que no perforés el suport que presenta a l'últim mínim creixent (2,82). L'únic problema que li veig al títol és que es tracta d'un valor molt estret, molt poc líquid. El que vol dir que, amb poc capital, pot pujar/caure amb força. I si no sabem/podem veure la profunditat del mercat pot ser que tinguem problemes a l'hora d'entrar/sortir del títol. Dit això, amb tot el que ha passat, pocs títols són alcistes a mitjà i llarg termini, i FacePhi n'és un. Salutacions.

face220420
Gráfico semanal de FacePhi

Bon dia, volia preguntar-li al Sr. Rodríguez per Abengoa ‘B’ i PharmaMar. Quins suports i resistències són les més importants en aquest moment? Moltes gràcies i salutacions. A.RM.

Estimat lector, bona tarda. Començant per Abengoa ‘B’ és un títol clarament baixista que, a més, no em diu res en aquest moment. Des que va perforar a la baixa el triangle (màxims decreixents i mínims creixents) en el qual estava immers, ha perdut tot l'interès, si és que realment en tenia anteriorment. Com a suport més immediat tenim els 0,0043 euros i com a resistència el buit baixista setmana dels 0,008 euros. I sobretot els 0,0125 euros. Com m'agrada dir, només el preu de l'acció ja ho diu tot sobre la companyia.

abg220420
Gráfico semanal de Abengoa 'B'

Quant a PharmaMar, estem a l'espera de veure si és capaç d'atacar la important zona de resistència dels màxims anuals, els cinc euros. En teoria, per damunt experimentaria un nou senyal de fortalesa. Us convido a llegir aquí l'anàlisi que aquest dimarts vam publicar sobre la companyia biotecnològica. Moltes gràcies a vós, una salutació.

phm220420
Gráfico diario de PharmaMar

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador