trader portada 1

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat al llarg del matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza l'Ibex 35, Audax Renovables, IAG, Biosearch, Quabit, or, euro/dòlar i Santander.

  • 1,78€
  • -1,11%
  • 4,75€
  • -0,66%

IAG

  • 2,05€
  • -0,39%
Análisis Técnico

Hola, bon dia, sóc un seguidor de la vostra web i m'agraden els vostres articles. Bé, tinc una consulta i és la següent. Tenint en compte el panorama, penseu que l'Ibex 35 podria en el curt termini visitar la zona dels 5.800 o 6.000 punts? Gràcies. J.L

Benvolgut lector, bona tarda. Des que va començar el ‘crash’ a finals de febrer, l'Ibex l'analitzem cada dia. El convido a llegir aquí el que hem penjat aquest matí a la nostra pàgina. Dit això, i a manera de resum, us puc comentar que seguim en fase de rebot, tot i les caigudes dels últims dies, i que el més probable és que assolim cotes més altes, fins i tot els 8.000 punts. Però també és cert que l'experiència ens demostra que després del rebot en curs assistim a una recaiguda en els preus que perfectament ens pot portar de nou fins a l'important suport dels 5.800 punts. I aquí és on es troba la clau de tot. Si es respecta, pot ser que l'índex intenti construir algun tipus de sòl de mercat, però si no ho fa i es perfora el següent suport, el tindrem als 5.250 punts, que són els mínims de 2002. Molt amable per les vostres paraules, gràcies a vós. Salutacions.

ibex2300320
Gráfico diario del Ibex 35

Hola, bon dia. Tinc títols d'Audax a 2,42 euros i us agrairé la vostra opinió sobre com. No tinc pressa, però amb aquesta situació no sé què fer, si bé és cert que aquest valor m'agrada. Què n'opineu? Gràcies pel vostre comentari, que rebré amb l'atenció de sempre. F.rs.

Benvolgut inversor, bona tarda. Audax Renovables és dels pocs títols que em semblen interessants en aquest moment, atès que el tenim intentant reaccionar des d'un nivell de suport molt interessant: la part superior d'un antic canal alcista, abans resistència i ara suport. Encara que en realitat la clau està en el suport que presenta als mínims d'octubre de 2018, els 1,17 euros, un nivell de preus que ha respectat en l'última gran correcció. Així, mentre aquest suport no es perfori, entenem que es donen les condicions perquè el títol intenti recuperar posicions, o almenys rebotar sense gaire problemes fins a la zona de resistència dels 1,82 euros, on presenta un important buit baixista. El problema és que el seu preu de compra està molt allunyat dels actuals nivells de preu. I l'anàlisi, independentment del seu preu de compra, és el mateix. La clau, el suport dels 1,17 euros. Moltes gràcies a vós, una salutació.

audax30320
Gráfico semanal de Audax Renovables

Bon dia Sr. José María. A la fi de febrer vaig comprar accions d'IAG a 5,51 euros, creient que era un molt bon preu d'entrada. Però sembla que estava equivocat. Dit això, sóc inversor a llarg termini i no tinc gens de pressa a vendre. Creieu que quan passi la crisi del coronavirus (que passarà) pot tornar als màxims de l'any, els vuit euros? Una salutació i gràcies per la vostra resposta. A. m.

Estimat lector, bona tarda. IAG és un títol impossible en el moment actual. S'ha enfonsat un 70% des dels màxims anuals (i històrics) dels vuit euros. Ha esbotzat molts suports, i recuperar els vuit euros vol dir que el preu hauria de pujar més d'un 250%, cosa que ara mateix no té sentit ni plantejar-se. Però qui diu IAG, diu gairebé qualsevol aerolínia, perquè la caiguda, l'enfonsament, és de tot el sector sense excepció. Si IAG es recupera, serà perquè ho fa tot el sector en bloc. El problema en aquest moment no és si les aerolínies es recuperaran, que ho faran. El problema és quina d'aquestes companyies es quedarà pel camí, quina farà fallida, o haurà de ser nacionalitzada. Tot és possible en els mercats. I per tècnic no hi ha res a dir. Com a molt, que té suport als mínims de la caiguda (2,10) i resistència, encara que molt llunyana, en el buit baixista setmanal dels 3,95 euros. Gràcies a vós, una salutació.

iag300320
Gráfico semanal de IAG

Bon dia, Sr. José María. Tinc en cartera accions de Biosearch i Quabit amb grandíssimes pèrdues. Quina creieu que pot ser la seva evolució amb la vista posada al terme de l'any? Perquè en necessitaria vendre com a mínim una i fer liquiditat. Moltes gràcies i salutacions cordials. N.A.

Benvolgut inversor, bona tarda. Malgrat les importants caigudes de les últimes setmanes, d'acord amb el mercat, Biosearch ha aconseguit nivells de suport interessants en termes de mitjà i de llarg termini: la base (suport) del canal alcista pel qual s'ha estat desplaçant el preu des de mitjan 2012. O cosa que és el mateix, mentre respecti l'últim mínim de reacció (mínim creixent en aquest cas, els 0,50 euros) entenem que el títol pot reestructurar-se de nou a l'alça en termes de llarg termini a la recerca de la part alta del canal. Del que es dedueix fàcilment que és clau, crític, que es respecti el suport dels 0,50 euros. Quant a la seva evolució d'aquí a la fi d'any, no tinc ni idea. Però això, ni un servidor ni ningú. No confonguem als analistes amb endevins de bola de cristall, si us plau. El que és realment important és que aquest títol està aconseguint respectar la base del canal alcista de llarg termini, que no és poca cosa.

bio300320
Gráfico semanal de Biosearch

Quant a Quabit estem parlant d'un títol en caiguda lliure absoluta, i per tant, i per definició, és un valor en què cal no ser-hi. Això no vol dir que no pugui rebotar amb força. Només cal mirar el seu històric per comprovar que cada rebot es queda per sota del màxim decreixent anterior, i així l'única cosa que es fa és construir màxims i mínim decreixents. I així, lògicament, no es puja. Entre aquest títol i Biosearch, el segon és molt més interessant. Quabit és molt baixista i Biosearch és alcista en termes de llarg termini. Gràcies a vós, una salutació.

qbt2300320
Gráfico semanal de Quabit

Hola José María. Sóc un lector habitual de Bolsamanía i, sobretot, del vostre consultori. Em podríeu indicar alguna estratègia de curt termini sobre l'euro/dòlar i l'or en el molt curt termini? Seria per palanquejar-me. Moltes gràcies, una salutació.

Estimat lector, bona tarda. L'única estratègia que se m'acut en aquest moment, però que avui dia és lluny d'activar-se, seria la d'obrir curts (posicions baixistes) en els nivells de preu més pròxims possibles a la part superior del canal baixista de llarg termini de l'euro/dòlar, aproximadament els 1,1890, amb objectiu a la base del canal. O bé esperar a veure si es confirma la perforació de l'important suport que presenta als mínims de 2016 (1,0340), i en aquest cas el més normal serà que acabi buscant la base del canal, ara en els aproximadament 0,92. Encara que al meu entendre el que és realment important és l'impecable trajectòria baixista del canal de llarg termini que presenta l'encreuament.

eurusd300320
Gráfico mensual del euro/dólar

Quant a l'or i malgrat l'alta volatilitat de les ultimes sessions a l'alça i a la baixa, l'important és que continuem tenint mínims i màxims creixents, i en la mesura en què no tinguem un mínim per sota del mínim creixent anterior, no tindrem el més mínim senyal de feblesa del 'metall preciós', i per tant continuem contemplant com a escenari més probable un retorn als màxims històrics dels 1.920 dòlars. El suport més immediat el tenim a l'últim mínim creixent: els 1.451 dòlars. Gràcies a vós, una salutació.

oro300320
Gráfico semanal de la onza de oro

Hola, bona tarda. Tinc accions del Santander comprades a 4,20 euros i les últimes a 2,80 euros en l'últim ‘crash’. La veritat és que no sé si he fet bé de fer una mitjana, o si m'he pogut equivocar. Creieu que la crisi dels bancs és puntual, o és millor oblidar-se d'aquest sector per sempre? Recentment, vaig llegir en una anàlisi vostra sobre el sector dels bancs europeu que havia caigut un 85% des dels màxims de 2007. Moltes gràcies per tots els seus consells de borsa. Salutacions des de San Vicente de la Barquera. A.RL.

Estimat lector, bona tarda. La feblesa dels bancs és extrema, sobretot al Vell Continent. El sector hauria de pujar un 85% per recuperar els màxims de febrer i a més, des dels màxims històrics de 2007, encara s'ha enfonsat un 90%. Que es diu aviat. Quant al cas de Santander, el tenim rebotant (com tot el mercat) a les portes dels mínims de 2009. Però res més, es tracta d'un rebot després d'un 'crash' que serà difícil d'oblidar. És més, un rebot cap a la zona de resistència (abans suport) el duria a la zona dels 2,60-2,65 euros. Mentre que un rebot cap als 3-3,05 euros seria un moviment cap a l'últim gran buit baixista setmanal. Però res més. Estem molt lluny de construir una figura de retorn, i quan ho faci, serà de la mà de tot el sector en bloc. Moltes gràcies a vós, una salutació.

san300320
Gráfico semanal de Banco Santander

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador