Consultorio285(2)

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Cellnex, Deoleo, Aena, Ibex 35, Reig Jofre, Iberdrola, American Airlines i Repsol.

  • 174,50€
  • -0,68%
  • 0,22€
  • 1,36%
  • 15,01€
  • -0,03%
  • 2,52€
  • 0,00%
Análisis Técnico

Bon dia Sr. Rodríguez. Tinc accions de Cellnex i voldria saber quina és la previsió a curt termini. Em recomana vendre-les o mantenir-les? Gràcies pels seus sempre interessants comentaris. M.C.

Estimat inversor, bona tarda. Cellnex és un clar mantenir en cartera. És un valor en pujada lliure, la qual cosa no vol dir que no corregeixi de tant en tant (fases de reacció). Els mínims i màxims creixents continuen intactes a tots els terminis. I així no cau. Amb tot, sàpiga que aquest és el típic títol que pot corregir en algun moment amb més intensitat de l'habitual sense deixar de ser alcista. És un clar mantenir, tot i que per a aquells que no hi siguin obrir llargs ara em sembla arribar molt tard al mercat. Molt amable per les seves paraules, moltes gràcies.

clnx0308202
Gráfico diario de Cellnex

Bon dia, José María. M'interessa saber la seva opinió sobre la inversió en accions de Deoleo. Encara que pot considerar-se com una acció nova, estic segur que vostè tindrà una opinió molt ben formada del títol. Amb gràcies anticipades, aprofito l'ocasió per enviar-li una afectuosa salutació. P.K.

Benvolgut lector, bona tarda. No hi ha gaire a dir de la ‘nova Deoleo’ que començava a cotitzar a la fi de juny després de la seva reestructuració financera. Ajustat l'històric de preus a la nova situació financera l'única cosa que tenim és un estret lateral, amb suport a la zona dels 0,2350-0,24 euros i resistència als 0,31-0,3150 euros. I hem d'esperar que el preu surti d'aquest lateral, encara que fa la sensació de voler sortir-ne a l'alça. I poc més es pot dir d'aquest títol, ja que porta molt poc temps cotitzant. Molt poc històric. Però almenys el lateral de curt termini sembla bastant clar. Com segurament sabrà, no sóc amic d'aquesta mena de títols, ja que invertint en ell no estem comprant fortalesa, que és el que realment hauríem d'intentar fer en entrar en el mercat. Moltes gràcies per les seves paraules, molt amable. Una salutació.

ole030820
Gráfico diario de Deoleo

Bon dia. En primer lloc, donar-vos les gràcies pel suport que oferiu a la comunitat d'inversors no experts. Sobre actius, tinc dubtes sobre què esperar d'Aena, tinc objectiu de venda en 140 euros, però ho veig cada vegada més complicat. D'altra banda, què cal esperar del comportament de l'Ibex durant els pròxims mesos? Gràcies. T.P.

Estimat inversor, bona tarda. Tenint en compte les circumstàncies actuals del sector del turisme, Aena està aguantant el tipus una mica millor que la mitjana del sector. De fet, són molts els títols que estan atacant els mínims anuals. A curt termini, haver tancat el buit alcista dels 116 euros no és precisament un senyal de fortalesa. A més, els màxims del rebot (145) es corresponen amb un ajust/reculada del 61,8% de la caiguda prèvia. Diguem que l'única cosa a què aferrar-se és al fet que almenys tenim encara mínims i màxims creixents des dels mínims anuals. Però o molt canvien les coses, o em temo que acabarà dirigint-se de nou al suport dels 90 euros, que és on tenim la zona de suport clau.

aena030820
Gráfico semanal de Aena

Quant a l'Ibex, llegeixi aquí l'anàlisi que fèiem aquest matí abans de l'obertura del mercat. Continuo pensant el mateix que he estat advertint des de fa mesos. Que cal no ser a l'Ibex. Està molt feble. Si cal invertir, cal fer-ho on hi hagi la força, és a dir, al Dax a Europa i sobretot a Wall Street. El nostre selectiu continua comportant-se, en termes de mitjà i de llarg termini, pitjor que qualsevol altre índex del Vell Continent. I o molt canvien les coses, o no descarto un retorn als mínims de març. Gràcies a vostè, una salutació.

ibex0308202
Gráfico diario del Ibex 35

Bon dia, José María. Enhorabona perquè les seves anàlisis són rendibilitat. Tinc una consulta sobre Laboratori Reig Jofre SA. És alcista. Cal entrar-hi? Moltes gràcies. Una salutació. V.mp.

Benvolgut lector, bona tarda. No sóc amic d'aquest títols, sobretot perquè en el cas de Reig Jofre estem parlant d'un títol molt estret. Molt poc líquid. I això té el seu perill. Ara bé, per tècnic el tenim molt prop de la zona de suport que li confereix la directriu alcista que uneix els mínims creixents des de finals de març. Diguem que a la zona dels 3,50 euros, l'estructura de preus tornaria a donar-nos senyal de compra, almenys per a 'trading'. Diguem que, si cal llançar-se a la piscina, ha de ser entorn dels actuals nivells de preu, i com més prop de la directriu alcista millor. Gràcies a vostè, una salutació.

rjf030820
Grafico diario de Reig Jofre

Bones, José María. Tinc accions d'Iberdrola comprades a l'abril a nou euros. Les mantindria en cartera o deixem córrer els guanys? En quin suport haig de fixar-me perquè no es perdi i executar ‘stop’ arribat el moment? Mil gràcies per aquesta secció que mai no em perdo. Salutacions des de Lanzarote.

Estimat inversor, bona tarda. Iberdrola és un clar mantenir, és un valor en pujada lliure absoluta. A curt termini té resistència als recents màxims històrics (11,50) i com a suport la primera zona de veritat es troba als deu euros (els màxims de juny). La tendència de fons és tan alcista, que es pot dir que en la mesura en què no tinguem un tancament per sota de l'últim mínim creixent (9,20) no tindrem el més mínim senyal de feblesa dins de la impecable estructura alcista de fons. És un clar mantenir. Gràcies a vostè, una salutació.

ibe030820
Gráfico semanal de Iberdrola

Hola, m'agradaria saber quina és la seva opinió sobre American Airlines. Quan creu que tornaran les aerolínies a pujar? Moltes gràcies. I.P.

Benvolgut lector, bona tarda. Les aerolínies segueixen totes passant per un mal moment, la qual cosa no és incompatible amb el fet que puguin rebotar amb força en algun moment (fases de reacció). De fet IAG ha marcat aquest dilluns un nou mínim anual a 1,73 euros. I American Airlines es recuperarà quan ho faci tot el sector en bloc. Ni abans ni després. Dit això, l'única cosa a què aferrar-se a molt curt termini és el suport dels 10,98-11 dòlars. Si aquest es perforés no descartarem un retorn als mínims anuals de 8,25 dòlars. Per dalt, pel costat de les resistències, tenim el buit baixista dels 15 dòlars i per damunt la zona dels 19,50, per on passa una potencial recta resistència. Però sàpiga que avui dia no hi ha res que ens confirmi un canvi de tendència en el sector. Gràcies a vostè, una salutació.

aal030820
Gráfico diario de American Airlines

Hola, bon dia. M'agradaria que em donés la seva opinió sobre Repsol. Suports i resistències. Quina és la seva opinió des del punt de vista tècnic? Moltíssimes gràcies. P.mm.

Estimat inversor, bona tarda. De Repsol hem estat repetint el mateix des de fa setmanes. Simplement, com el 70% del mercat, no ha pogut amb el buit baixista setmanal de mitjan març de 9,05 euros. I en la mesura en què no el tanqui, és a dir que l'anul·li, només es pot dir que de moment hem assistit a un simple rebot (fase de reacció) dins d'una fase correctiva de grau major. Com a suport més important tenim els mínims anuals de 5,58 euros.

rep030820
Gráfico semanal de Repsol

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador