lupacb

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Ezentis, Aena, Ibex 35, Repsol, Merlin Properties, Gilead Sciences, Siemens Gamesa i Solaria.

  • 0,17€
  • 6,92%
  • 10,11€
  • -1,08%
Análisis Técnico

Bon dia, m'agradaria saber què podem esperar tècnicament d'Ezentis després de les últimes pujades. En realitat, crec que els fonamentals de l'empresa no són dolents del tot pel que fa a la inversió a llarg termini. Què us sembla? Una salutació. V.H.D.

Estimado inversor, bona tarda. Com a analista tècnic que sóc, no em ficaré en els fonamentals del valor; a mi m'interessa el preu i res més que el preu. Per què? Molt senzill, perquè entenem que tota la informació que coneix el mercat ja està recollida en el preu, i per això només haig d'analitzar-lo. Dit això, i després de complir-se amb escreix l'objectiu del gran ‘cap i espatlles’ d'Ezentis al qual fèiem referencia temps enrere, entenem que de moment tot continua formant part d'un simple rebot. Sense més. Però és que encara que rebotés cap a la zona de resistència (abans suport) dels 0,44 euros (antiga línia clavicular) aquí no hauria passat res: continuaríem parlant d'un títol en fase de rebot o fase de reacció dins d'una impecable tendència baixista de fons o primària. No ens enganyem, aquest títol és baixista sense contemplacions. Una salutació.

eze110520
Gráfico semanal de Ezentis

Hola. De cara a la pròxima destralada baixista, fins a on creieu que podria baixar Aena? Quin seria el moment ideal per entrar-hi? Gràcies. P.GT.

Benvolgut lector, bona tarda. El moment ideal, que no vol dir que s'hagi de produir de totes passades, per entrar a Aena, seria als nivells de preu més pròxims possibles al suport que presenta als mínims de la caiguda, els mínims de març, 89,50 euros i sempre que no els perfori en veles setmanals. Per dalt, pel costat de les resistències, hem assistit a un impecable ‘pull back’ cap a l'antiga zona de suport (ara resistència) dels 128 euros. Tenint en compte que el sector està molt malament, Aena sembla que està aguantant el tipus molt millor que les aerolínies. De fet, IAG està atacant avui el suport dels mínims anuals, 2,10 euros. Gràcies a vós, una salutació.

aena1105205
Gráfico semanal de Aena

Bon dia. La borsa en aquests moments es troba en un estat molt volàtil i impredictible. A mesura que passen els dies i se sàpiguen les dades sobre la situació de l'economia imagino que veurem la greu crisi en què ens trobem. Veuríeu possible que l'Ibex baixés fins als 5.000 punts o menys? Moltes gràcies. N.N.

Estimat inversor, bona tarda. El que sabem és que l'Ibex és molt més feble que qualsevol altre índex europeu. De fet, hem rebotat molt menys des dels mínims de març en comparació amb el Dax, o amb qualsevol altre índex de Wall Street. L'Ibex ha rebotat entorn d'un 15%, el Dax un 30% i l'S&P per sobre del 30%. El Cac 40 entorn del 25% i la bossa transalpina un 20%. I ara estem acostant-nos una altra vegada al suport dels 6.580 punts. Si aquest es perforés, que no ho descarto, pot ser que tornem als mínims de març, els 5.800 punts. I aquí és on està la clau de tot. Si la zona de mínims resistís, pot ser que tingui sentit plantejar-se un sòl de mercat per al nostre Ibex, però si no, la següent zona de suport es troba als mínims de 2002, els 5.200-5.250 punts.

Ho segueixo dient, i no és cap novetat d'altra banda, que la fortalesa és a l'altre costat de l'Atlàntic i que, si hagués d'invertir a Europa, ara mateix ho faria en el Dax alemany. Per què? Perquè el nostre Ibex és de tot menys alcista, i quan entrem al mercat és per comprar-hi fortalesa, no feblesa. I l'Ibex és sinònim de feblesa des de fa molts, molts anys. Us convido a llegir aquí l'anàlisi sobre l'Ibex, el Dax i l'S&P 500 que vam penjar a la nostra pàgina aquest cap de setmana. Moltes gràcies a vós, una salutació.

ibex110520
Gráfico diario del Ibex 35

Bon dia. Després de tot el què ha passat amb el petroli aquestes últimes setmanes i veure'l en negatiu, una cosa impensable per a tots... Com creieu que es comportarà Repsol durant les properes setmanes? L'acció presenta un ‘gap’ a l'entorn dels 9,50-9,60 euros. Creieu que li costarà molt de temps tancar-lo? Gràcies. E.G.

Estimat lector, bona tarda. Efectivament, la setmana passada vam analitzar Repsol, i fèiem referència a aquesta zona de control dels 9,60 euros. Encara no descarto que el rebot pugui continuar una mica més enllà, però dubto molt que el buit baixista setmanal dels 9,60 es tanqui/s'anul·li, sobretot perquè l'experiència ens ha demostrat que gairebé sempre aquest tipus de buits s'emplenen total/parcialment però no es tanquen a la primera. Normalment, s'emplena, cau un altre cop, i fa un descans en el rebot. Fins i tot no es pot descartar encara una recaiguda cap als mínims de març. Però el que hem de tenir clar és que ni molt menys tenim figura de retorn per a la petroliera, i que tot continua encaixant de moment amb un típic rebot o fase de reacció. Gràcies a vós, una salutació.

rep110520
Gráfico semanal de Repsol

Hola, per què Merlin ha estat l'empresa que menys ha rebotat? Quan creieu que serà un bon moment per entrar-hi? Gràcies. P.GT.

Benvolgut inversor, bona tarda. Què voleu que us digui, a posteriori segur que molts sabran dir el perquè, però com a analista tècnic us diré que els moviments ho són, gairebé sempre, a nivell sectorial, en bloc. I les immobiliàries estan molt malament avui dia. Colonial, per exemple, és cert que ha rebotat bastant més, però LAR Espanya ha marcat recentment nous mínims històrics. Vull dir amb això que no cal intentar justificar cada moviment del mercat i veure si té o no cap lògica. La lògica i la borsa gairebé mai no van de la mà; si ho fessin, aquest món seria molt senzill, i us asseguro que no ho és. Però quedeu-vos amb el missatge que aquest títol es recuperarà quan ho faci tot el sector en bloc, i no abans.

Dit això, no descarto que Merlin Properties acabi buscant de nou l'important suport que presenta als mínims històrics, els 6,50 euros que va marcar poc després de la seva estrena al parquet. I confiem que no es perfori, perquè en cas contrari es col·locaria en caiguda lliure absoluta. Gràcies a vós, una salutació.

mrl110520
Gráfico semanal de Merlin Properties

Bon dia J.M. Rodríguez, m'agradaria saber sobre el valor del Nasdaq Gilead Sciences, si creieu que ja s'ha acabat la correcció, i si pot ser un bon moment d'entrada per al mitjà termini. Moltes gràcies per totes les anàlisis d'accions que realitzeu, perquè són de molta ajuda. F.

Estimat lector. Es parla molt d'aquesta companyia per l'autorització del seu medicament Remdesivir per tractar el coronavirus. Però sapigueu que això ja ho està descomptant el preu. O com se sol dir "el que tothom sap no val res a la borsa". Dit això Gilead Sciences presenta una impecable directriu alcista que uneix els mínims creixents des de finals de gener amb nombrosos punts de suport. I com a resistència de curt termini tenim la zona dels 85,70-86 dòlars. Malgrat que les sensacions no són dolentes, la resistència a batre per poder parlar d'un canvi de tendència es troba als màxims de gener de 2018, els 89,54 dòlars. Només per sobre d'aquesta resistència podrem parlar d'una figura de retorn confirmada per als títols del gegant biotecnològic. Moltes gràcies a vós, una salutació

gild1105203
Gráfico semanal de Gilead Sciences

Bon dia. Primer de tot, moltes gràcies pels vostres consells i impressions. Estava pensant en entrar a Gamesa. Quin pot ser un nivell d'entrada interessant? I per a Solaria? Moltes gràcies, una salutació. E.sd.

Siemens Gamesa és un títol que ha resistit bastant bé el temporal dels últims mesos de fortes caigudes. I l'interessant és que el preu és dins d'un canal bastant clar, amb una zona de suport a la base d'aquest canal, ara aproximadament 12 euros, i amb una resistència molt clara al buit baixista setmanal dels 14,26 euros. De manera que l'ideal seria poder enfirlar-se al tren de les compres a la zona de suport que presenta a la base del canal, però no és menys cert que si acaba tancant el buit baixista setmanal abans esmentat, també tindrem un important senyal de fortalesa dels títols del gegant fabricant d'aerogeneradors.

gamesa110520
Gráfico semanal de Siemens Gamesa

I finalment, quant a Solaria, aquest continua sent dels títols més alcistes i interessants del nostre mercat ara mateix. Simplement, ara se'ns ha frenat en sec a les portes de la resistència dels 10,25 euros, els màxims de febrer. Recentment va marcar 10,09 i aquí se'ns ha girat a la, baixa desplegant un moviment lateral. No podem oblidar que va marcar mínims al març de 5,55 euros, cosa que vol dir que gairebé ha duplicat el seu preu en el rebot. Això vol dir que, si després de la fase de reacció/consolidació de nivells en la qual es troba immers fos capaç de tancar per sobre dels màxims anuals, tindríem una clara i potent senyal de fortalesa. Sense cap mena de dubtes, és dels valors més forts del nostre mercat. Moltes gràcies a vós, una salutació.

slr110520
Gráfico semanal de Solaria

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador