trader-a-la-bourse-de-new-york-new-york-stock-exchange-wall-street 20200309094921

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat al llarg del matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza Ibex, Repsol, Amadeus, Meliá Hotels, Boeing, plata, Apple i Tesla.

  • 166,81$
  • 1,51%
  • 170,18$
  • 4,97%
Análisis Técnico

Bon dia, la pregunta fàcil del milió: quan podem començar a entrar a l'Ibex? Gràcies. J.P.

Estimat lector, bona tarda. Podrem entrar a l'Ibex quan la resta d'índexs europeus ens construeixin alguna mena de figura de retorn, cosa que avui dia ens trobem molt lluny d'aconseguir. Us convido a llegir aquí l'última anàlisi que hem realitzat sobre nostre selectiu. El problema és que, a poc a poc, sembla deteriorar-se una mica més respecte als nostres veïns europeus, que d'altra banda no és cap novetat. Ara hem de fixar-nos en el suport dels 5.800 punts (els mínims de març) i mentre no es perfori, encara hi ha una mica d'esperança que el rebot ens porti més amunt. Però estem parlant d'això, d'un simple rebot. Encara és molt aviat per a voler veure sòls de mercat a les borses. Això demanarà temps, i moltes bandades a l'alça i a la baixa durant moltes setmanes, potser fins i tot mesos. Gràcies a vós, una salutació.

ibex2030420
Gráfico diario del Ibex 35

Bon dia, la meva consulta és la següent. Vaig comprar accions Repsol a vuit euros recentment, aprofitant les fortes baixades. I ara i tal com està el mercat, encara que no necessito molt els diners, voldria sortir-ne per no assumir més riscos i esperar que tot s'aclareixi. Què em recomanaríeu? Mantenir, ampliar, vendre i assumir les perdudes? Gràcies i una salutació. D.P.

Estimat lector, bona tarda. Us convido a llegir l'última anàlisi tècnica que hem realitzat sobre Repsol. Poc més se'n pot dir, perquè passarà molt de temps fins que el mercat ens confirmi que el pitjor ja ha passat. Per a això necessitem algun tipus de figura de grau major, que trigarà a construir. Només això: incidir en què els mínims de març des dels quals està rebotant la petroliera es corresponen amb nivells de suport històrics en termes de llarg termini. D'això se'n dedueix que és vital que aquest resisteixi de totes passades. De fet, sempre que el títol ha caigut fins als suports esmentats, s'ha demostrat que han acabat sent clares oportunitats de compra en els següents anys. Gràcies a vós, una salutació.

rep030420
Gráfico mensual del Repsol

Bon dia Sr, Rodríguez i gràcies per atendre les nostres consultes. La meva pregunta és sobre Boeing, comprades a 310 dòlars i m'agradaria conèixer la vostra opinió, malgrat les importants pèrdues que tinc ara mateix. Creieu que pot recuperar-se una mica de cara a la fi d'any? I, finalment, quins suports i resistències haig de vigilar en el molt curt termini? Moltes gràcies. V.sc.

Benvolgut inversor, bona tarda. A la caiguda de tot el sector de les aerolínies cal afegir-li la delicada situació dels títols de Boeing. Per això cotitza al preu que cotitza. En qualsevol cas, no oblideu que estem davant una crisi sistèmica, on el sector del turisme i de les aerolínies és el més castigat amb molta diferència. El que vol dir que aquest títol, com tots els altres del sector, es recuperarà quan ho faci el sector en bloc, tots alhora. I tot el que succeeixi mentrestant encaixarà dins de l'ampli moviment lateral, amb fortes pujades i baixades, que es produeix després d'un ‘crash’ com el que hem viscut. L'única cosa a destacar d'aquest títol és que rebot que presenta a la zona dels 100 dòlars és impecable, i és on s'ha frenat la correcció, coincidint amb els màxims de 2007 (resistència) i amb els mínims de 2016 (suport). Del que es dedueix que és clau que aquest suport resisteixi en tot moment. Com a primera zona de resistència, tenim el màxim de l'últim rebot: els 186,50 dòlars. Gràcies a vós, una salutació.

boeing030420
Gráfico semanal de Boeing

Bon dia Sr. Rodríguez. No fa gaire vaig comprar accions d'Amadeus i de Meliá Hotels amb vista al llarg termini, a 51 i a 3,30 euros respectivament. Creieu que hem pogut veure els mínims d'aquest impressionant ‘crash’? No tinc gens de pressa a vendre perquè no necessitaré els diners en molt de temps. Gràcies per tot, una salutació. I.H.

Benvolguda lectora, bona tarda. Em remeto a les respostes a les preguntes anteriors d'aquest consultori. De moment, i mentre el preu no digui el contrari, només estem davant un rebot (fase de reacció) després d'un ‘crash’ històrics. I poc més. Una altra cosa és que Meliá i Amadeus siguin dels títols més afectats en aquesta crisi. D'Amadeus l'única cosa a què aferrar-se és al suport que presenta als mínims de març (36,92), perquè coincideix amb un ajust/reculada del 61,8% de tota la pujada des de la seva sortida al parquet, fa una dècada. O millor dit, tota possibilitat que el títol pugui estar construint un potencial sòl de mercat passa perquè tant sí com no es respectin els mínims de la caiguda. I això mateix que estem comentant es pot fer extensible a Meliá i per al 90% dels títols del nostre mercat.

ams030420
Gráfico semanal de Amadeus

I quant a Meliá, tot just perforar el suport clau dels 6,90 euros, va caure a plom. Ara el tenim rebotant, com el gruix del mercat. L'única cosa que cal afegir és que és clau que el suport dels mínims de març es respecti (2,51). No fer-ho obriria les portes a un retorn als mínims històrics, els 1,50 euros. Moltes gràcies a vós, una salutació.

mel030420
Gráfico semanal de Meliá Hotels

Hola, Sr. José María. Què em podeu dir de l'enfonsament de la plata? Se us ocorre alguna finestra de ‘trading’ ja sigui a l'alça o a la baixa en el curt termini? Moltes gràcies i salutacions. A.pr.

Estimat inversor, bona tarda. Crida l'atenció la feblesa de la plata mentre que l'or continua avui dia immers dins d'una clara tendència alcista, tot i alguna caiguda pronunciada a la qual hem assistit en el ‘metall preciós’. Dit això, tenim la plata en terra de ningú per a poder adoptar cap posició en aquest moment, ni a l'alça ni a la baixa. De fet, tan sols té sentit fer-ho a la base del canal lateral-baixista obrint llargs i tancant-los/o obrint curts a la part alta d'aquest. Però just en aquest moment el millor és romandre en liquiditat, a l'espera. Perquè en terra de ningú no s'entra al mercat. Gràcies a vós, una salutació.

plata030420
Gráfico semanal de la onza de plata

Bon dia. Què us sembla invertir en Apple, que sembla resistir millor que la resta del mercat? I creieu que pot ser bon moment per invertir en Tesla després de les ensopegades de les últimes setmanes? El meu horitzó temporal és a llarg termini. Moltes gràcies per aquesta secció, una salutació. F.L.

Benvolgut lector, bona tarda. Els dos títols que em comenteu no em desagraden. Apple, perquè malgrat les últimes caigudes, ha corregit molt menys que el conjunt del mercat i perquè, a més, sembla que els anteriors màxims històrics que va marcar al 2018 ara estan actuant com a suport. Si es perden els mínims de març ($212,61) no descarto que acabi buscant la important zona de suport que presenta a la MM200 setmanal, ara als $178. En qualsevol cas, aquest títol, a diferència de molts altres, continua sent alcista en termes de llarg termini.

aapl030420
Gráfico semanal de Apple

Quant a Tesla, a priori i malgrat la forta correcció des dels màxims històrics, sembla que podríem haver assistit a un simple ‘throw back’ cap als anteriors màxims històrics, abans zona de resistència i ara suport. Però és aviat encara per confiar-se, perquè figura de retorn per ara no en tenim. Gràcies a vós, una salutació.

tsla030420
Gráfico semanal de Tesla

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador