broker gafas portada

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza IAG, ACS, Iberdrola, Solaria, Repsol, AXA, Ibex 35 i l'S&P 500.

ACS

  • 38,66€
  • 1,36%

IAG

  • 1,88€
  • 1,71%
Análisis Técnico

Hola, voldria comprar IAG. Seria una bona idea, o què m'aconselleu? Mai no he guanyat res a la borsa. P.fm.

Estimat lector, bona tarda. Si mai ha guanyat en borsa és perquè o bé es limita a fer ‘trading’ de molt curt termini o ha invertit en 'chicharros', dels quals sempre diem que a nosaltres no ens agraden. La gran majoria, excepte en moments puntuals, intentem evitar-los sempre. IAG és un títol que està rebotant amb força els últims dies. Però només és un rebot. Llegiu aquí l'anàlisi d'aquest dimarts sobre l'aerolínia. El rebot en curs pot assolir cotes més altes, perquè no oblideu que des dels màxims anuals i històrics, el títol ha caigut més d'un 70%. I res no cau sense que hi hagi el corresponent rebot. El que heu de saber és que és difícil entrar en un títol que ha caigut com ha caigut sense que ens hagi construït algun mena de figura de retorn. Jo, de moment, m'esperaria. En línies generals esperaria, perquè els índexs estan rebotant i gran part del moviment ja s'ha produït. Una salutació.

iag080420
Gráfico semanal de IAG

Bona tarda i gràcies pel vostre consultori que mai no em perdo. La meva pregunta és sobre ACS, quins suports té i resistències en la situació actual? Es coneix alguna situació greu davant la gran caiguda? Moltes gràcies. JM.H.

Benvolgut inversor, bona tarda. El mateix que hem dit d'IAG es pot aplicar a ACS, un altre títol que està rebotant amb força i que em costa creure que pugui anar més enllà de la zona de resistència (abans suport) dels 24,50-25 euros. El rebot des dels mínims de març està sent molt important però atès que no tenim figura de retorn, entenem que després de l'actual rebot tornarem a assistir a un nou moviment correctiu. Encara que no necessàriament ha de recaure fins als mínims de març. Us dic el mateix que deia d'IAG, obrir llargs ara és arribar bastant tard al rebot, sobretot en el cas de la constructora. Pel costat dels suports en tenim un a la zona dels aproximadament 16,90-17 euros i un altre als 14,50 euros. Què si li passa alguna cosa a la companyia? El mateix que al 95% del mercat, que estem davant una crisi sistèmica, de totes les borses mundials. I contra això no hi ha res a fer. Totes experimenten fortes caigudes. I els rebots ho són per a tots alhora. Gràcies a vós, una salutació.

acs3080420
Gráfico semanal de ACS

Bon dia, Sr. Rodríguez. Considereu a Iberdrola atractiva com per entrar-hi al preu actual, o encara podem esperar que caigui més? Moltes gràcies. JP.A.

Estimat inversor, bona tarda. Iberdrola és un dels pocs títols que continua sent alcista en termes de llarg termini malgrat les últimes caigudes i que, a priori, pot ser interessant amb vista al llarg termini. Continua presentant impecables mínims i màxims creixents de llarg termini, a més d'un rebot també impecable des del nivell d'ajust/reculada del 61,8% de tota la pujada des dels mínims d'octubre de 2018. D'això se'n dedueix que l'elèctrica presenta una important zona de suport als 7,75 euros. Per dalt, pel costat de les resistències, en tenim una als 9,5 euros. I per damunt, i de més importància, en tenim una altra al buit baixista dels 10,50 euros. És un títol en el qual jo entraria en correccions i amb el qual, avui dia, es pot dormir més o menys tranquil. Moltes gràcies a vós, una salutació.

ibe080420
Gráfico semanal de Iberdrola

Bon dia Sr. José María, us pregaria la seva anàlisi de Solaria, perquè en tinc unes quantes accions que formen part de la meva petita guardiola davant la irrellevància dels tipus d'interès. Pregunta: haig de vendre? El vostre consell, si us plau. Molt agraït. Feliç dia. J.B.

Benvolgut lector, bona tarda. Solaria és un títol sobre el qual ens pregunten amb freqüència. Està recuperant posicions amb alegria, i ja s'ha tornat a situar per sobre de la directriu alcista de llarg termini. I la veritat és que, amb les seves correccions intermèdies, no es pot descartar fins i tot un retorn als màxims anuals, els 10,25 euros. Sense cap dubte, és dels pocs títols que en el pitjor dels casos presenta un aspecte neutral. Encara que en termes de llarg termini és impecablement alcista, que és a parer meu el més important. És un clar mantenir. Gràcies a vós, una salutació.

slr080420
Gráfico semanal de Solaria

Bon dia, José María. Vaig entrar fa un mes a Repsol, i és el pitjor que podia fer. Abans de la patacada ja tenia pèrdues, però ara aquestes són pitjors. Tinc dues preguntes: en tenir liquiditat, estic valorant comprar més de Repsol per intentar equilibrar. També em plantejo vendre Repsol i comprar una altra acció menys volàtil, o que hagi caigut el mateix però que tingui millors expectatives. El motiu és que veig que Repsol, amb la crisi del petroli, pot trigar més a recuperar-se, i que unes altres podrien recuperar-se abans. Quin és el vostre suggeriment o recomanació, si existeix? Gràcies des de Madrid. J.

Estimat inversor, bona tarda. Si m'ho permeteu, no vulgueu buscar fantasmes on no n'hi ha. I em refereixo al fet que Repsol s'ha desplomat com tot el mercat. El petroli s'ha desplomat també en haver de descomptar una recessió global que ningú no sap quant pot durar. I quan el mercat es desploma com ha fet, tots cauen amb força. Entre mitjanes, uns cauran més que uns altres, però tots cauen amb força. L'Ibex ha perdut més del 40% en tres setmanes, i amb això ja està tot dit Si voleu comprar una acció menys volàtil, endavant. Però compteu que aquesta també recuperarà menys quan arribi el rebot. Dit això, Repsol és dels títols que millor està recuperant en el rebot, i amb molta diferència. M'agrada on s'ha frenat la caiguda de Repsol, en nivells de suport de llarg termini: a mig camí entre els mínims de 2009 i de 2016. Dit això, sembla que pot atacar la important zona de resistència que presenta al buit baixista setmanal dels 9,60 euros. Gràcies a vós, una salutació.

rep080420
Gráfico semanal de Repsol

Molt bona tarda, Sr. José María. Creieu que a aquests preus AXA és bona opció? Moltes gràcies. F.B.

Benvolgut lector, bona tarda. El sector assegurador, igual que el financer, està fet un desastre. Està molt feble. Així doncs, AXA no és precisament un valor que ara mateix jo tindria en cartera, tot i que crec que pot assolir cotes més altes en el rebot. De fet, tenim com a resistències els 17,26 euros (últim màxim decreixent) i per damunt tenim el buit baixista dels 17,70 euros i el buit dels 20 euros. El normal és que almenys reboti cap a la zona de resistència que li confereix el nivell d'ajust/reculada del 50% de la caiguda prèvia, els aprox. 18,70 euros. Però no es tracta en cap cas d'un valor alcista, per la qual cosa més enllà dels rebots puntuals no és un valor que m'agradi. Moltes gràcies a vós, una salutació.

axa080420
Gráfico diario de AXA

Bon dia, José María. Més que analitzar un valor o un altre, crec que el que té importància és el que faci l'Ibex (per no dir directament l'S&P 500) així que us pregaria que els analitzéssiu i, si no és massa atreviment, em seria molt útil que ens en donéssiu la vostra impressió, assumint que no sou un endeví. Gràcies. JL.B.

Estimat lector, bona tarda. Us convido a llegir aquí l'anàlisi de l'Ibex que vam penjar a la nostra pàgina després de la crònica de tancament d'aquest dimarts. Aquest rebot del qual hem estat parlant des de fa setmanes s'està veient a tots els mercats. El que vol dir que, quan s'esgoti, quan es freni, ho faran tots els mercats alhora. Al cap i a la fi, els grans moviments del mercat, la gran majoria d'ells, es produeixen a l'uníson. La sincronització entre les diferents borses és perfecta.

ibex080420
Gráfico diario del Ibex

Finalment i quant a l'S&P 500, el principal índex del món, veurem com tanca la setmana. Perquè sembla que vol atacar la potencial zona de resistència, abans suport, que presenta a la MM200 setmanal. Aquesta va funcionar amb previsió màxima com a suport durant molts anys. S'ha perforat a la baixa, i ara la pregunta és saber si estem davant un simple ‘pull back’ per prendre embranzida a la baixa, o si per contra el fort rebot dels últims dies pot ser una mica més que un simple rebot. Us convido a llegir aquí l'anàlisi sobre el Dow Jones que vam penjar aquest dimarts a Bolsamanía. Gràcies a vós, una salutació.

spx

spx080420
Gráfico semanal del S&P 500

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador