cb lupa market

A continuació, donem resposta als valors pels quals més ens han preguntat aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza DIA, Ence, Mediaset España, Moderna, BioNTech, euro/dòlar, l'or i la plata.

Dia

  • 0,01€
  • -1,57%
  • 3,08€
  • -0,32%
  • 1,0632$
  • 0,03%
  • 2.344,20$
  • -2,39%
  • 2,89€
  • -4,24%
  • 102,93$
  • -1,10%
Análisis Técnico

Bon dia, José María. Quina opinió us mereix DIA supermercats en aquests moments? Rebeu una cordial salutació. D.AS.

Estimat lector, bon dia. DIA continua sent un valor sense gens d'interès en aquest moment i, a més, continua sent impecablement baixista de cara al mitjà i llarg termini. Pel que fa al curt, les zones de control són dues: els 0,10 euros com a suport i els 0,15 euros com a resistència. De manera que, en la mesura que sigui possible, els 0,10 euros seria una zona de control per a intentar-ho pel costat llarg o alcista i els 0,15 euros per a tancar la posició. Aquest últim nivell de preus es correspon a més amb el buit baixista de la sessió del 28 de novembre. ‘Gap’ baixista que s'ha emplenat (però no s'ha no tancat) en diverses ocasions i que està actuant com a forta resistència. Del que es dedueix que un tancament per sobre dels 0,15 euros seria un important senyal de fortalesa d'aquest títol per al curt termini. Però ara mateix es troba en zona de ningú, a mig camí entre les zones de control per baix i per dalt. Una salutació.

dia310820
Gráfico diario de DIA

Hola Sr, José María. Tenim accions d'Ence i de Mediaset España. Què us diuen els gràfics? S.J.

Benvolgut inversor, bona tarda. Ence no presenta gaire novetats ara mateix. Continua sent un títol baixista de mitjà i llarg termini que s'està desplaçant per un canal baixista de manual i amb una zona de resistència al buit baixista setmanal dels 3,25 euros. Buit baixista que s'ha emplenat en diverses ocasions aquests últims mesos però que avui dia segueix sense tancar-se, o sigui anul·lar-se. Només tancant aquest buit podrem deixar la porta oberta a veure canvis. Mentrestant, més del mateix. Simples rebots dins d'una impecable tendència baixista de fons.

enc310820
Gráfico semanal de Ence

Mediaset España és un valor molt baixista. Malgrat això, és interessant que el tinguem en el triple suport (que no triple sòl) que presenta als mínims històrics de 2,60 euros. Sabem on és el suport que cal respectar en tot moment, que no és poc. O sigui, que es poden obrir llargs als nivells de preu més pròxims possibles a aquest suport, sempre que no perfori els mínims històrics a preus de tancament. Almenys aquí l'equació rendibilitat-risc es fa òptima pel costat llarg o alcista. Una salutació.

tl53108202
Gráfico semanal de Mediaset España

Hola, bon dia. Voldria entrar, encara que potser arribo tard, com soleu dir, a Moderna o a BioNTech. Les dues són al cap de la carrera pel vaccí de la Covid. Quina de les dues us agrada més per anàlisi tècnica? Gràcies per aquesta secció que mai no em perdo. Salutacions des de Cadis. A.R.

Estimada lectora, bona tarda. Totes dues presenten un gràfic similar i han caigut bastant aquestes últimes setmanes. Cotitzen lluny dels màxims anuals. No obstant això, les dues companyies són alcistes a mitjà i llarg termini avui dia. En el cas de Moderna les caigudes han restat la totalitat de les pujades durant la primera part del mes de juliol i presenta una important zona de suport a l'entorn dels $60-$62. Amb un suport molt més important, encara que allunyat del preu actual, en els $46,13. El problema en aquest moment és que no tenim una finestra de ‘trading’ més o menys clara des de la qual proposar una estratègia alcista, ja que els suports més clars estan bastant allunyats dels nivells actuals de preu. Com a resistències més immediates tenim els $71,64 i els $75,75, els últims màxims decreixents.

mrna310820
Gráfico semanal de Moderna

Quant a BioNTech, tres quartes parts del mateix. L'última envolupant baixista setmanal no convida precisament a l'optimisme i no descartem per tant una correcció que posi a prova la zona de suport dels aproximadament $60, abans important resistència. Amb tot, i malgrat el molt que ha corregit des de la zona de màxims anuals (i històrics), continua sent un valor alcista a mitjà termini. En aquests moments la cotització es troba en una situació complexa, lluny de zones de control rellevants. Moltes gràcies a vostè, una salutació.

bntx310820
Gráfico semanal de BioNTech

Hola, bon dia. Com veieu a l'euro/dòlar després de superar amb claredat els 1,18? Ha deixat de ser baixista a llarg termini? O només hem assistit a un rebot? Salutacions cordials. J.M.

Benvolgut inversor, bona tarda. Anem pas a pas, però la veritat és que el fet que l'encreuament estigui sent capaç de consolidar per sobre del canal baixista dels últims 12 mesos és un fet que no pot passar desapercebut. Diguem que pot ser un primer avís a navegants que alguna cosa pot estar començant a canviar en l'euro/dòlar. La confirmació d'un canvi de tendència passa per ser capaç de superar la important resistència que presenta als màxims de 2018: els 1,2555. Des d'aquest moment sí que quedaria confirmant un canvi de tendència en termes de mitjà i de llarg termini. Una salutació.

eurusd310820
Gráfico semanal del euro/dólar

Molt bones. M'agradaria que, si us plau, analitzéssiu l'or i la plata pel que fa al molt curt termini. Amb vista a una operació ràpida de ‘trading’, amb el seu corresponent ‘stop’. Us quedo molt agraït, una salutació. D.RH.

Estimat lector, bona tarda. Començant per l'or, us diré que les últimes caigudes a la perfecció amb un simple i típic 'throw back' cap als anteriors màxims històrics. Simplement ha corregit fins a recolzar-se a la nova zona de suport i el normal, el més probable, és que des d'aquí intenti eestructurar-se a l'alça amb la mirada posada en els recents màxims històrics ($2.075) i per damunt continuaria marcant nous màxims de tots els temps. Poc més pot dir-se d'un subjacent en pujada lliure absoluta.

oro310820
Gráfico semanal de la onza de oro

Quant a la seva 'germana petita', la plata, ja ha complert amb precisió màxima l'objectiu mínim teòric del canal lateral-baixista que va aconseguir superar a l'alça a finals de juliol. El que no vol dir que ja no pugui pujar més, simplement que l'objectiu mínim teòric de pujada s'ha assolit. De fet, sembla estar donant forma a un triangle de continuïtat de tendència, l'alcista. Per sobre de la resistència dels $30 la veritat és que pot continuar escalant posicions amb objectiu als màxims de 2011: els $50. Gràcies, una salutació.

plata310820
Gráfico semanal de la onza de plata

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador