Consultorio285(2)

A continuació, comentem els valors sobre els quals ens han preguntat més aquest matí. José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, analitza BBVA, Repsol, Mapfre, Siemens Gamesa, Grenergy, Solaria, Grifols i Faes.

  • 9,70€
  • -5,75%
  • 14,66€
  • 0,10%
  • 18,05€
  • 0,00%
Análisis Técnico

Bon dia i gràcies per la seva atenció. On hauríem d'esperar per comprar BBVA a mitjà termini? JT.ZI.

Estimat lector, bon dia. BBVA no ens ha confirmat figura de retorn avui dia i l'única cosa que sabem, que no és poc, és que tenim un suport molt important als mínims anuals (2,40-2,45) i als 2,96 euros. En aquest últim nivell de preu la cotització ens ha marcat un clar suport de curt termini. O dit amb altres paraules, tota possibilitat que el rebot tingui continuïtat passa perquè sí o sí que es respecti aquest suport. Aquest suport es correspon amb els 2,09 euros de Banc Santander. És a dir, és clau que els dos grans bancs del nostre país respectin els nivells de suport als quals hem fet referència. Gràcies a vostè, una salutació.

bbva2407202
Gráfico diario de BBVA

Bon dia. Voldria saber com veuen aquestes dues accions en què estic, amb lleugeres perdudes: Repsol i Mapfre. Moltes gràcies. P.mm.

Benvolgut inversor, bona tarda. Repsol és un títol que analitzàvem aquest dijous després de confessar-se davant el mercat (llegeixi aquí l'anàlisi). I per tant l'única cosa que li podem dir és que aquest s'ha girat a la baixa després d'emplenar íntegrament (que no tancar) el buit baixista setmanal de mitjan març en 9,05 euros. Només aquells valors que estan més forts han estat capaços de tancar aquest buit, però la gran majoria només l'ha emplenat, com és el cas que ens ocupa.

rep240720
Gráfico semanal de Repsol

El mateix que hem dit de Repsol es pot fer extensible als títols de Mapfre. En aquest cas el buit baixista setmanal es correspon amb els 1,80 euros. Molt important el suport que presenta en forma de doble suport (que no doble sòl) als 1,25 euros: els mínims de març i de 2016. Aquesta zona de suport és clau en termes de mitjà i de llarg termini per al títol. Gràcies vostè, una salutació.

map2407202
Gráfico semanal de Mapfre

Hola, bones. Si fos possible agrairia analitzés Siemens Gamesa i indicar ‘stop loss’. Moltes gràcies. P.mh.

Estimat lector, bona tarda. Siemens Gamesa és dels valors del nostre mercat que presenta un clar ‘momentum’ alcista de curt termini. No fa gaire en dèiem que el preu s'estava regirant des de la directriu alcista de curt termini. Doncs bé, des de llavors el preu ha superat nombroses resistències i sembla haver posat rumb als màxims de 2017. I per damunt ja no hi ha res fins als màxims històrics. És un clar mantenir i el suport a vigilar, encara que molt allunyat del preu, no pot ser altre que la directriu alcista de curt termini. Gràcies a vostè, una salutació.

sgre240720
Gráfico diario de Siemens Gamesa

Bon dia, li pregunto per Grenergy, que sembla un valor que no acaba d'enlairar-se. El propietari posseeix la majoria de les accions, serà aquesta la raó per la qual grans inversors no tenen interès en la companyia? No entenc que Solaria i altres volin en borsa i Grenergy estigui en lateral o fins i tot a la baixa. Gràcies. JM.AG.

Estimat lector, bona tarda. Un servidor, com a analista tècnic, no perd el temps pensant/buscant excuses de per què aquest no puja i els altres sí. Simplement el ‘momentum’ de Solaria és diferent del de Grenergy. I ens limitem a analitzar el gràfic de cadascun de manera independent. Uns altres, a posteriori, sabran justificar el perquè de l'evolució de l'un i l'altre. Dit això, en aquest moment tenim a Grenergy atacant la important resistència que presenta a la directriu baixista de curt termini: la que uneix els successius màxims decreixents des de finals de 2019 i que passa just pels actuals nivells de preu. El títol presenta una important resistència als 15,95 euros. Amb tot, em quedo amb el fet que tenim mínims i màxims creixents des dels mínims de març i així no cau.

gre240720
Gráfico diario de Grenergy

Quant a Solaria, estem parlant d'un títol clarament alcista des de mitjan 2016. Est, a més, presenta una impecable recta d'acceleració amb nombrosos punts de suport o de tangència en aquesta. D'aquí ve que puguem parlar d'una directriu alcista en tota regla. Just en aquest moment està atacant la zona de resistència que presenta en els aproximadament 12,50 euros. Com a principal zona de suport i com no pot ser d'una altra manera tenim la directriu, que en aquest moment passa pels aproximadament nou euros. Sense cap dubte Solaria és un clar mantenir en cartera. Gràcies a vostè, una salutació.

slr240720
Gráfico semanal de Solaria

Hola. Voldria preguntar per Grifols i Faes del sector Pharma per a entrades a curt i mitjà termini en aquest sector defensiu. J.T.

Benvolgut inversor, bona tarda. De Grifols n'hem parlat molt al llarg de les últimes setmanes, ja que és un valor que gairebé sempre entra en aquesta secció almenys un cop a la setmana. Grifols és alcista en termes de llarg termini, però en el curt continuem pensant que està buscant la base del canal alcista dels últims anys, per definició suporti. Aquesta passa en el moment actual pels 22-22,20 euros. I és que com resa la teoria del xartisme, a la base d'un canal s'hi compra, no s'hi ven.

grf240720
Gráfico semanal de Grifols

Quant a Faes Farma, m'agrada el nivell des del qual sembla voler reaccions, just des del suport dels 3,45 euros. En la mesura en què aquest suport aguanti entenem que es donen les condicions perquè, com a mínim, busqui la zona de resistència dels quatre euros i per sobre dels màxims d'abril (4,14) es confirmaria un nou tram alcista de consideració. Una salutació.

fae240720
Gráfico diario de Faes Farma

Encara no coneixes Trader Watch? TW és un servei que ofereix un seguiment continu en temps real dels mercats financers, cercant les millors oportunitats d'inversió a cada moment

Bolsamanía

Nota: La presa de decisions d'inversió ha de fer-se de manera responsable i amb consciència dels riscos que s'assumeixen. Web Financial Group no accepta cap responsabilitat pel contingut i les anàlisis del consultori. S'adverteix igualment que l'operativa al mercat de valors suposa un risc elevat i implica una vigilància constant de la posició.

Noticias relacionadas

contador