ep francisco garia parames
DEUSTO

Aryzta i Teekay són dues companyies que acumulen importants caigudes aquest any i que d'alguna manera estan actuant de fort llast en diversos dels fons en què inverteix Cobas AM, la gestora de Francisco García Paramés.

  • -
  • -
  • 7,31$
  • 0,14%

Així, per exemple (a data de febrer) aquestes dues empreses tenen un pes en el fons Cobas Internacional del 8,68% i del 4,96% respectivament. Aquest any Aryzta es deixa més d'un 40% mentre que Teekay retrocedeix un 8%, encara que va arribar a deixar-se pel camí una mica més del 20%.

Les fortes caigudes de la primera a finals de gener es van produir com a conseqüència d'un avís de revisió, que rebaixava de forma significativa les estimacions de benefici de 2018. Mentre que en el cas de la segona, el detonant va ser l'anunci per sorpresa que la matriu, Teekay Corp, amplia capital i ven deute convertible sènior (títols de deute amb opció a convertir-se en accions de la companyia), cosa que va provocar un efecte dilució significatiu sobre els antics accionistes.

A continuació passem a analitzar des del punt de vista de l'anàlisi tècnica les dues companyies:

ARYZTA

Companyia suïssa d'alimentació amb operacions a Amèrica, Europa, Àsia, Austràlia i Nova Zelanda. El grup té una posició de lideratge al sector del forn i és un proveïdor global de productes forn per als sectors de restauració, distribució i restaurants de menjar ràpid.

Tècnicament, el títol no pot ser més baixista com es pot deduir amb molta facilitat a la vista dels impecables màxims i mínims decreixents setmanals (definició de tendència baixista). Una altra prova més de la debilitat de la companyia és que aquesta cotitza a les portes dels mínims històrics que va arribar al març de 2009 als 15,80 euros. L'única cosa per on agafar-nos és al fet que aquesta cotitza a la base del canal baixista, per definició suport. Cosa que deixa les portes oberta que en algun moment intenti reestructurar-se a l'alça, almenys a la recerca de la part alta del canal baixista (resistència), ara als 29 euros.

Gràfic setmanal d'Aryzta (YZA)

TEEKAY CORPORATION

És un proveïdor de serveis de transport marítim de cru i gas. La companyia ofereix també serveis de producció, emmagatzematge i descàrrega de petroli en alta mar, principalment sota contractes a llarg termini i de taxa fixa. La companyia es dedica als sectors de transport de gas natural liquat (GNL) i gas liquat de petroli (GLP) així com al sector del mar oberta (allunyat de la costa o mar endins) de producció, emmagatzematge i transport.

Tècnicament m'agrada on s'ha frenat la correcció de la companyia. Just al nivell d’ajust/retrocés del 61,8% de l'últim gran impuls alcista, per definició suport. A més curt termini el tenim a les portes de la resistència dels 8,74 dòlars. Per sobre d'aquesta resistència, començaríem a tenir mínims i màxims creixents, cosa que sens dubte seria el primer senyal de fortalesa en molt de temps. Com nivells de resistència, tenim els aproximadament 10 dòlars, que coincideix amb el 50% de l'imponent buit baixista setmanal de la sessió del 24 de gener i per sobre i de major rellevància el propi buit, als 10,74 dòlars. En resum, tècnicament parlant sóc molt més optimista amb Teekay que amb Aryzta.

Gràfic diari de Teekay Corporation (TK)

Noticias relacionadas

contador