ep sede de amadeus en niza
EUROPA PRESS - Archivo

L'experiència m'ha demostrat en nombroses ocasions que quan aquest tipus de figures falla, al final el preu acaba tornant a l'origen del moviment.

  • 57,74€
  • 0,56%

Com ens agrada recordar, en els mercats no hi ha cap eina infal·lible no ens enganyem, ni l'anàlisi tècnica ni la fonamental. I en el cas de l'anàlisi tècnica, mai hem negat que les figures puguin fallar. En cas contrari això seria molt senzill i per descomptat que no ho és, en absolut. Al cap i a la fi del que es tracta és de parlar en termes de probabilitat. És a dir, moltes figures es compleixen i ho fan en un percentatge alt, però no són infal·libles. I és l'analista el que d'alguna manera ha de tractar de trobar quins nivells de preu anul·len una potencial formació i poden provocar just la reacció contrària.

Dit això, podem veure com els títols d'Amadeus s'han col·locat clarament per sobre de la línia clavicular de la formació baixista, tancant (o cosa que és el mateix anul·lant) el buit baixista de ruptura: en els 64,72 euros. Això no vol dir que el títol no pugui corregir, simplement que si ho fa serà com a conseqüència d'una altra cosa, no d'un 'cap i espatlles'. Però no és menys cert que l'experiència ens ha demostrat en molts casos que quan una figura com aquesta falla, els preus acostumen a experimentar el moviment contrari, el de tornada a l'origen del moviment: els 74-75 euros. Però sí, no hi ha dubte que el perill que fins fa poc s'apreciava en aquest títol, ha estat d'alguna manera esborrat d'un cop de ploma.

ams151019
Gráfico diario desde marzo de 2018

Noticias relacionadas

contador