grifolscomp

Grifols ha anunciat la col·laboració amb Endpoint Health, especialista en tractaments de medicina de precisió i dedicada a abordar les necessitats urgents de les malalties d'origen immunològic que requereixen cures intensives, per desenvolupar i comercialitzar un tractament amb Antitrombina III (AT-III) per tractar la sèpsia.

  • 8,39€
  • 3,71%

Segons han informat en un comunicat oficial, la companyia productora de medicaments plasmàtics aportarà la seva experiència en tractaments amb proteïnes plasmàtiques i serà el proveïdor exclusiu d'AT-III, utilitzada en el tractament de pacients amb trastorns de coagulació de la sang.

A més, Grifols s'ha compromès a aportar fins a 25 milions de dòlars per donar suport al programa de desenvolupament clínic. Amb aquest acord, reforça l'economia del plasma de la companyia com a part del compromís d'impulsar el creixement sostenible a través de la innovació.

Durant el 2022, es presentarà una sol·licitud de Nou Medicament de Recerca (IND, per les sigles en anglès) a l'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA) per a la fase II de l'assaig clínic de l'AT-III de Grifols.

Es tracta de l'únic tractament amb proteïnes plasmàtiques autoritzat i aprovat per l'FDA als Estats Units per tractar el dèficit d'antitrombina, un trastorn hereditari de la coagulació de la sang.

Endpoint Health, per part seva, en gestionarà el desenvolupament clínic, el procés d'aprovació regulatòria i la comercialització. A més, aplicarà en un assaig clínic de fase II la seva tecnologia d'intel·ligència artificial i la seva prova diagnòstica patentada per identificar els pacients sèptics amb més probabilitat de respondre al tractament amb AT-III. Després de l'aprovació de l'FDA, Grifols i Endpoint Health invertiran en l'ampliació de la producció d'AT-III a les instal·lacions de Grifols.

"Amb aquesta col·laboració esperem veure els efectes terapèutics beneficiosos de l'Antitrombina III a sèpsia i confiem que la combinació amb proves diagnòstiques de medicina de precisió millorarà els resultats en pacients", afirma Víctor Grifols Deu, coconseller delegat de Grifols. "A Grifols seguim aplicant el nostre gran coneixement de les proteïnes plasmàtiques i les seves propietats terapèutiques per abordar els problemes més importants de salut pública, tant amb innovacions desenvolupades internament com a través de col·laboracions amb socis externs", afegeix.

Noticias relacionadas

contador