ep edificio de la sede de telefonica a 27 de abril de 2021 en madrid
Jesús Hellín - Europa Press

La 'teleco' repartirà el proper 17 de juny un dividend flexible complementari de 0,20 euros per títol a càrrec dels resultats de 2020 als que optin per l'efectiu. Per comunicar la seva decisió, els accionistes tenen de termini fins al 9 de juny.

  • 4,21€
  • -0,99%
Análisis Técnico
S1
3.35
S2
4.40
R1
5.10
R2
5.10
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

Els títols de Telefónica acaben d'ajustar a la sèrie històrica de preus el repartiment del pròxim dividend. Grosso modo, aquest és el principal motiu pel qual un servidor afirma que no té sentit invertir en una acció només basant-se en el dividend. Perquè quan t'ho entreguen al compte t'ho resten del preu de l'acció. O sigui, et quedes igual. O, fins i tot, pitjor, perquè hisenda et reté part de l'dividend mentre que el preu es resta íntegrament (brut) del preu de l'acció. Sí, tinc un petit ingrés en compte, però les meves accions valen menys. Per això dic que el dividend és un 'efecte placebo'.

I ara, ajustada la sèrie històrica de preus a l'últim dividend que es repartirà, cal que el buit baixista setmanal de març de 2020 es trobi als 4,40 euros. I la directriu baixista que uneix tots i cada un dels màxims decreixents des de 2015 passa pels aprox. 5,10 euros. Per la resta, ho sento, però segueixo amb el mateix speech de sempre. Que el títol segueix en fase de rebot o fase de reacció dins d'una clara tendència baixista de fons, o primària. Així, mentre el títol segueixi sense ser capaç de tancar el buit baixista setmanal de març no tindrem cap senyal de fortalesa realment important més enllà dels típics rebots. Per no parlar del fet que encara ha de pujar un 32% per arribar a la directriu baixista, que no és poca cosa.

tef020621
Gràfic setmanal de Telefónica

Noticias relacionadas

contador