nueva pallete telefonica portada

Telefónica ha liquidat el seu etern problema d'endeutament després de reduir el seu deute en 9.100 milions d'euros amb el tancament de les dues principals operacions corporatives que tenia en marxa: l'aliança d'empreses amb Liberty al Regne Unit i la venda de les torres de Telxius a American Tower (ATC).

  • 3,96€
  • 1,18%

L'operadora, a través de Telxius, ha tancat la venda de la divisió de torres de telecomunicacions situades a Europa per 6.200 milions d'euros, xifra que implicarà "una reducció del deute net del Grup Telefònica d'aproximadament 3.400 milions d'euros", segons ha confirmat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

A més, està previst que al proper mes d'agost, "ATC també adquireixi les torres que Telxius es va comprometre en adquirir Telefónica Germany, cosa que implicarà una reducció de deute net addicional d'aproximadament 700 milions d'euros". Així, en total, aquestes transaccions reduiran el deute en 4.100 milions d'euros.

La segona gran operació que s'ha tancat, i que permetrà una reducció addicional del deute de 5.000 milions d'euros, fins a totalitzar els esmentats 9.100 milions, és la posada en marxa de l'aliança d'empreses amb Liberty al Regne Unit.

Telefónica ha dit que aquesta operació aporta "un valor molt significatiu", tant des d'una perspectiva de negoci com financera, i fons de 5.500 milions, dels quals 2.700 milions corresponen al pagament en efectiu de Liberty Global i 2.800 milions a fons bruts procedents de les recapitalitzacions.

"Aquestes operacions s'enquadren en l'estratègia del Grup Telefónica, que preveu, entre altres objectius, una política activa de gestió de cartera dels seus negocis i actius, basada en la creació de valor i accelerant, al mateix temps, la reducció de deute orgànic", ha explicat la companyia presidida per José María Álvarez-Pallete.

Els analistes de Renta 4 han assenyalat que "aquesta forta reducció hauria de deixar el deute net al voltant de 26.000 milions d'euros, un nivell que no es veu en molts anys i que deixaria els múltiples deute net/EBITDA al voltant de 2,4 vegades, nivells relativament còmodes i molt similars als del sector a Europa. Creiem que això hauria de ser molt favorable perquè els inversors recuperin la confiança en la companyia".

Noticias relacionadas

contador