• Els factors fonamentals del negoci bancari, com la demanda de crèdit, el cost del risc i la solvència, segueixen millorant
  • A més, "les exigències reguladores futures no s'enduriran massa i llevat d'excepcions els balanços estan sanejats"
ana botin santander

Banc Santander a Espanya, BNP Paribas a França, ABN Amro i ING a Holanda i Intesa Sanpaolo a Itàlia. Són els cinc bancs europeus favorits per als experts de Bankinter, que mantenen la seva recomanació de 'neutral' sobre el sector, però trien aquestes entitats com les més atractives per invertir en el moment actual.

  • 4,52€
  • 0,41%

Segons l'opinió d'aquests experts, els resultats del tercer trimestre que han publicat els bancs europeus fins al moment "han estat bons", perquè "en termes generals han batut les expectatives del mercat, especialment els bancs més orientats al negoci minorista".

Segons Bankinter, els factors fonamentals del negoci bancari, com la demanda de crèdit, el cost del risc i la solvència, segueixen millorant. A més, destaca que "les exigències reguladores futures no s'enduriran massa i llevat d'excepcions els balanços estan sanejats".

La seva visió sobre el sector a llarg termini "és positiva", tot i que també reconeixen que la previsió de pujada dels tipus d'interès ha tornat a retardar després de la decisió del BCE de perllongar les seves compres mensuals de deute fins a setembre de 2018. Per això, els bancs es queden sense "un dels majors catalitzadors per a la seva cotització".

Per això, recomanen apostar per bancs "més diversificats a nivell geogràfic i per tipus de negoci" com Banc Santander, "bancs menys dependents" de la pujada dels interessos, com BNP Paribas, o entitats amb "elevats ràtios de solvència i rendibilitat presents en països on els fonamentals macro són bons", com les holandeses ABN i ING.

En relació a Intesa Sanpaolo, ho consideren una "oportunitat interessant a llarg termini encara que de major risc", pel fet que cotitza a múltiples atractius, compleix amb els requisits anteriors però s'enfronta a dos factors potencials negatius: un major percentatge d'actius improductius al seu balanç i les eleccions italianes previstes per 2018.

Noticias relacionadas

contador