• "Crec que la situació es resoldrà més aviat que tard", ha afegit el conseller delegat del banc
ep jose antonio alvarez 20170426142104
EUROPA PRESS/SANTANDER

El conseller delegat de Banc Santander, José Antonio Álvarez, ha reconegut que la situació de crisi a Catalunya els afectarà si no es resol aviat. Durant la presentació de les seves xifres davant analistes, Álvarez ha afirmat que, tot i que és aviat per "llançar nombres, la situació no és positiva".

  • 4,85€
  • 2,16%

"Certament, com més temps triga a resoldre la situació, més gran serà l'impacte sobre l'activitat econòmica en general i, sent aquest el cas, cap a finals d'any es veurà afectada la nostra activitat", ha precisat el conseller delegat de l'entitat càntabra. "Encara és aviat per llançar números, la situació no és positiva i, com més trigui a resoldre, pitjor serà el panorama per al negoci, no només a Catalunya, on la nostra exposició és baixa, sinó per a tot Espanya", ha explicat. "Crec que la situació es resoldrà més aviat que tard", ha afegit, assenyalant que la situació econòmica subjacent a Espanya és "bastant bona" ​​i destacant la bona marxa del mercat immobiliari.

Santander ha comunicat aquest dijous els seus resultats del tercer trimestre, amb una millora del benefici fins a setembre del 10%, fins als 5.077.000 d'euros. Durant el tercer trimestre estanc, el banc ha guanyant 1.976.000, per sobre dels 1.855 milions que estimava el consens d'analistes i dels 1.695 milions del mateix període de fa un any. L'entitat ha dit que durant el tercer trimestre es va apuntar uns càrrecs no recurrents de 300 milions d'euros per la integració del Popular (anunciats en el moment de l'adquisició), de 85 milions d'euros, principalment per la integració de la unitat minorista i de la banca de consum a Alemanya, i de 130 milions d'euros per empreses participades, actius intangibles i altres conceptes. Sense aquestes partides extraordinàries, el benefici ordinari va ser de 5.592.000 d'euros, un 14% més en euros constants (és a dir, excloent-ne l'impacte dels tipus de canvi).

Els experts de Bankinter destaquen que els comptes del banc han batut les expectatives a nivell operatiu i subratllen el fet que el Brasil lideri el creixement i que Llatinoamèrica hagi sorprès positivament. "En conjunt, valorem positivament l'evolució de les principals mètriques de gestió -resultat ordinari, qualitat creditícia i solvència- així com la diversificació d'ingressos del banc -Europa representa el 52,0% del benefici net atribuïble i Amèrica, el 48% -", assenyalen aquests analistes. Afegeixen des de Bankinter que es donen les condicions bàsiques perquè Santander compleixi amb els objectius financers establerts en el pla 2016/2018 i destaquen el fet que els resultats han sorprès favorablement les expectatives a les principals àrees de negoci.

Els experts de Renta 4 també destaquen que Santander "avança" en el compliment dels objectius per a 2017. El passat 10 d'octubre el banc presidit per Ana Botín va celebrar el seu 'dia de l'inversor' i va actualitzar la seva estratègia, revisant a l'alça les seves expectatives de ROTE per 2018 des de l’11% fins per sobre del 15% recolzat en la millora de les perspectives econòmiques en una part important de les seves principals mercats. "Al futur serà clau veure com evolucionen les sinergies de Popular, que podrien situar-se per sobre del que s'esperava i portar a revisar en el futur la guia de 500 milions d'euros de sinergies", apunten.

Noticias relacionadas

contador