• Citi va participar en la sortida a borsa del grup i va executar l'opció de compra a 2 euros
  • En la seva opinió, el mercat infravalora les perspectives dels seus negocis
ep camiones coches prosegur

Prosegur Cash puja un 3% en borsa després que diversos bancs d'inversió, com Goldman Sachs, Citi i HSBC, hagin recomanat 'comprar' les seves accions en diversos informes publicats aquest dimarts.

  • 0,52€
  • -0,38%

La filial de Prosegur que s'encarrega dels diners en efectiu cotitza a nivells de 2,23 euros, mentre Citi valora les seves accions en 2,70 euros, HSBC, en 2,75 euros i Goldman, en 2,45 euros.

En el cas de Citi, aquesta companyia destaca que Prosegur Cash és el número dos del seu sector (empatat amb Loomis i per darrere de Brink's). A nivell global, ha duplicat la seva quota de mercat fins al 14% des del 7% el 2007, amb un fort posicionament sobretot a Amèrica Llatina (quota del 57%, que inclou una quota del 49% a Brasil i del 71% a Argentina). Aquests dos mercats contribueixen en un 70% - 80% a l’’’EBITDA del grup.

Citi va participar en la sortida a borsa de Prosegur Cash i va executar l'opció de sobreadjudicació que tenia a l'Oferta Pública de Venda (OPV) a 2 euros per acció.

Per la seva banda, HSBC assenyala que l'empresa està "sens dubte infravalorada pel mercat" i estima que el negoci dels diners en efectiu es beneficia de l'alta inflació als països emergents i els alts tipus d'interès. Malgrat que als mercats desenvolupats l'ús de l'efectiu és cada vegada menor, aquest factor ja ha estat descomptat pel mercat, en la seva opinió.

A aquest escenari, el posicionament de Prosegur Cash a Brasil fa que les previsions per al seu negoci durant els propers 15 anys siguin positives. Pel que fa a la matriu, Prosegur, HSBC també considera que es troba infravalorada pel mercat. El seu consell és comprar, amb un preu objectiu de 7,30 euros.

Finalment, Goldman Sachs espera un creixement del 8% anual en el benefici per acció (BPA) fins al 2020, amb un bon comportament dels marges de benefici. "Pensem que el creixement superior de Prosegur Cash, la seva forta posició competitiva i el potencial de consolidació de la indústria impulsaran el seu comportament borsari. La valoració actual sembla atractiva, sobretot si es té en compte el potencial per a una operació corporativa".

Noticias relacionadas

contador