• El fabricant de turbines eòliques ha retirat la seva ERO a Espanya i negociarà baixes voluntàries
  • El president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez-Galán, ha estat molt crític amb la gestió
ep juntaaccionistassiemens gamesa
SIEMENS GAMESA

Els analistes de JP Morgan Cazenove han tornat a retallar la valoració borsària de Siemens Gamesa, en aquesta ocasió fins a 10,40 euros des dels anteriors 11 euros per títol.

  • 18,05€
  • 0,00%

El passat 10 de novembre, el banc nord-americà ja va retallar el preu objectiu del fabricant de turbines eòliques fins a 11 euros des dels anteriors 11,50 euros per títol. En la seva opinió, el problema de la "dinàmica de preus" al sector de l'energia eòlica s'ha convertit "en un fenomen global, que no afecta només a uns pocs jugadors".

Encara consideren que les seves accions ja han descomptat les menors previsions per als propers trimestres, afegeixen que la companyia haurà d'aconseguir "un sòlid nombre de comandes" durant el proper semestre per justificar una valoració més positiva.

Siemens Gamesa també és notícia perquè ha decidit retirar l'ERO que havia proposat per 272 treballadors de la seva plantilla a Espanya. Després de l'amenaça de vaga indefinida dels treballadors i les pressions de diversos governs regionals afectats, sobretot al País Basc i Navarra, la companyia ha proposat ara un pla de baixes voluntàries.

L'empresa ha al·legat que "no es dóna el clima social adequat" per seguir endavant amb l'ajust de plantilla. A partir d'aquest mateix dimarts, els sindicats i l'empresa començaran a negociar. El grup ha confirmat que no segueix endavant amb l'ERO a Espanya, però que sí es mantindrà l'ajust plantejat a la resta de països, que afectarà 6.000 empleats en 24 països.

El mateix Ignacio Sánchez Galán, president d'Iberdrola, s'ha mostrat molt crític amb la gestió de la companyia des de la fusió de les dues empreses. Iberdrola és propietària del 8% de l'accionariat, per la qual cosa Galán ja va reconèixer que "no està content" amb la caiguda en valor en borsa de la companyia.

Noticias relacionadas

contador