• Malgrat les esperades vendes d'actius, la seva posició de capital és fràgil
  • Aquests experts consideren que el sanejament del balanç continuarà durant els pròxims mesos
ep consejero delegadopopular ignacio sanchez-asiain presenta resultados
El conseller delegat de Popular, Ignacio Sánchez-Asiaín, presenta resultatsEUROPA PRESS

JP Morgan Cazenove ha retallat un 20% la valoració de Banc Popular, fins a 0,60 euros per acció des dels anteriors 0,75 euros.

  • 0,32€
  • 0,00%

Els experts del banc nord-americà (on va treballar Emilio Saracho fins fa uns mesos) reiteren el consell d’'infraponderar' (reduir en cartera) Popular, perquè segueixen veient altres valors més atractius actualment, com Banc Santander i BBVA.

JP Morgan ha retallat un 19% de mitjana la seva previsió de benefici per acció (BPA) per 2018 i 2019, a causa de menors estimacions per la franquícia i l'alt nivell d'actius improductius en el seu balanç (ràtio de 4,5 vegades els actius improductius en relació al valor net dels seus actius).

"Encara que Popular pot generar 370 punts bàsics de capital per la venda d'actius no estratègics, la posició de capital del banc és fràgil, amb una ràtio CET 1 del 7,3% el primer trimestre de 2017", afirmen aquests experts, que mantenen el consell d’'infraponderar', tot i que Popular cotitza a 0,3 vegades el seu valor en llibres.

JP Morgan estima una pujada del marge d'interessos del 4% de mitjana per al període 2017-2019, amb un comportament pla del crèdit i una taxa més alta de l'Euribor. Les comissions creixeran de mitjana un 4% el 2017-2019. A més, si Popular ven tots els seus actius no estratègics, el benefici per acció (BPA) es reduirà un 32%.

A més, aquests analistes esperen que Popular hagi de seguir netejant el seu balanç durant els pròxims trimestres, ja que els crèdits improductius s'han reduït un 1,5% durant el trimestre, però encara ascendeixen a 36.800 milions d'euros amb una taxa de cobertura del 45,2%.

"Per accelerar les vendes d'actius improductius (actualment en 2.000 milions d'euros anuals), la taxa de cobertura d'actius adjudicats del 38,5% hauria de pujar fins a 53% dels seus competidors, el que implica provisions addicionals de 2.500 milions d'euros", assenyalen.

Noticias relacionadas

contador