• El ral·li es va produir tot i presentar unes pèrdues divendres de 137 milions, més del que s'esperava
  • La família xilena Luksic s'ha fet amb un 3% del capital del banc
ep emilio saracho durantejuntaaccionistaspopular
Emilio Saracho durant la junta d'accionistes de PopularMAXIMO GARCIA DE LA PAZ

Banco Popular segueix cotitzant amb una alta volatilitat. L'entitat cotitza amb pèrdues moderades aquest dilluns, després d'haver desplomat un 2,5% a l'obertura i després de disparar un 16% la setmana passada. El valor retrocedeix un 20% en l'acumulat de l'any i un 61% durant els últims 12 mesos.

  • 0,32€
  • 0,00%

El banc presidit per Emilio Saracho va pujar un 8,85% divendres, dia en quan va publicar els seus resultats del primer trimestre, amb pèrdues de 137 milions d'euros. Una xifra que va superar folgadament les previsions del consens d'analistes de FactSet, que s'havien quedat en un forat de 28 milions. A més, el ROE (rendibilitat sobre el capital) se situa al -4,9% al març.

El banc nord-americà JP Morgan (on va treballar Saracho abans d’incorporar-se a Popular), arran dels resultats de divendres, ha reduït el preu objectiu atorgat a Popular des 0,75 euros fins a 0,6 euros, la qual cosa implica un potencial de caigudes a prop del 20% respecte a la cotització actual, en 0,744 euros. Els analistes recorden que el banc té un "alt nivell d'actius sense rendiment" i que "la seva posició de capital és fràgil". A l'informe, reiteren la seva recomanació de "vendre".

POPULAR DECIDIRÀ SI AMPLIA CAPITAL "CAP A L'ESTIU"

El conseller delegat, Ignacio Sánchez-Asiaín, va evitar concretar si Popular finalment es decantarà per una ampliació de capital: "Cap a l'estiu hauríem de donar una resposta", es va limitar a dir. "La sensació que un té és que ara hi ha cert gana pels bancs", ha apuntat, al mateix temps que va assegurar que si hi ha ampliació, previsiblement estarà destinada per a institucionals.

No obstant això, el ral·li de l'última sessió es va produir a partir que es donés a conèixer que la família xilena Luksic s'ha fet amb un 3% del capital de Banc Popular. La major fortuna familiar de Xile, a través del seu vehicle Vallum Foundation, ha acudit així a la crida de l'entitat. Els Luksic tenen diverses dècades a l'esquena d'experiència inversora i controlen el 51,2% de Banc de Xile, el 56% de la Companyia Sud-americana de Vapors (CSAV) i el 100% de Techpack.

L'entitat presidida per Saracho, que va patir en borsa després que el president reconegués que estan "curts de capital", té una capitalització borsària de 3.000 milions d'euros, de manera que ha tornat a nivells previs de la trobada amb els accionistes. Així mateix, és el segon valor de la borsa espanyola més pressionat pels baixistes, que controlen un 12,37% del capital.

Noticias relacionadas

contador