• Berenberg aconsella comprar les accions tipus B de la farmacèutica catalana
  • HSBC, en canvi, no veu potencial alcista en el valor després de les últimes pujades
victor grifols roura anton costas raimon grifols roura y victor grifols deu
Raimon Grifols Roura (dreta.), conseller delegat de Grifols

Desacord entre dos bancs d'inversió a l'hora d'analitzar Grifols, l'empresa farmacèutica líder mundial en la fabricació de productes hemoderivats.

  • 8,39€
  • 3,71%

Mentre els analistes de Berenberg aconsellen 'comprar' les seves accions, sobretot els títols B, com la millor forma de generar rendibilitat, els experts d'HSBC reiteren el consell de 'vendre', perquè no veuen potencial en el valor.

En el cas de Berenberg, aquests experts afirmen que "Grifols segueix sent competitiu en el negoci del plasma", tot i que destaquen que el grup Shire és el líder del mercat. En qualsevol cas, consideren positiu que el negoci de Biosciences hagi elevat un 12% els seus ingressos, la qual cosa demostra que Grifols és un jugador destacat del sector.

Berenberg aconsella comprar les accions tipus B de l'empresa catalana com la millor forma d'aconseguir rendibilitat. Aquests experts valoren aquests títols en 21,80 euros, mentre reiteren el consell de 'mantenir' les accions tipus A amb un valoració de 25,65 euros.

Per la seva banda, els experts d'HSBC reiteren el seu consell de venda sobre Grifols, establert a principis d'abril, a causa que considera que les grans companyies farmacèutiques europees han esgotat el seu potencial alcista en borsa després de les fortes pujades dels últims mesos.

HSBC va esmentar els següents factors per justificar la seva visió negativa sobre Grifols i altres empreses com AstraZeneca, Merck, Novo Nordisk, Roche i Sanofi: "Falta de notícies positives, alguns riscos que no estan prou descomptats i el bon comportament de les accions durant els últims mesos (entre un 8% i un 11%) per sobre de les nostres valoracions".

Noticias relacionadas

contador