• En el cas de Grifols, manté la seva valoració en 21,5 euros per acció
  • Aquest preu objectiu implica un potencial baixista del 6% sobre el preu de mercat
grifols

Les accions de Grifols cauen més del 1% en borsa i lideren les pèrdues entre els integrants de l'IBEX 35, després que el banc britànic HSBC hagi reduït el seu consell sobre el grup farmacèutic català fins a 'reduir' (el valor en cartera) des de 'mantenir'.

  • 8,73€
  • -0,14%

Aquests experts valoren les accions de Grifols, especialitzat en la fabricació de medicaments hemoderivats, en 21,5 euros per acció, amb un potencial a la baixa del 6,6% sobre el preu actual de mercat de 22,94 euros.

HSBC no ha retallat només el seu consell sobre Grifols, sinó que ho ha fet sobre altres cinc grans farmacèutiques europees. En la seva opinió, després de les últimes pujades que han registrat, les seves accions estan ben valorades pel mercat i en aquests moments no hi ha catalitzadors que justifiquin una pujada de les valoracions.

En concret, HSBC ha retallat el seu consell fins a 'reduir' des de 'mantenir' per AstraZeneca, Merck, Novo Nordisk, Roche i Sanofi. Per totes elles, igual que para Grifols, manté preus objectius per sota de l'actual preu de mercat, amb recorregut baixista que va del 7% fins al 11%.

"A aquest escenari, no hi ha raó per augmentar o reduir les nostres previsions en els valors que cobrim", assenyalen des d'HSBC. "Les nostres raons per retallar el consell són falta de notícies positives, alguns riscos que no estan suficientment descomptats i el bon comportament de les accions durant els últims mesos (entre un 8% i un 11%) per sobre de les nostres valoracions", conclouen.

No tots els experts opinen com a HSBC. La setmana passada, els analistes de JP Morgan Cazenove van elevar la valoració de Grifols fins a 25 euros per acció des de 22 euros i van reiterar la seva recomanació de 'sobreponderar' (afegir el valor en cartera).

Noticias relacionadas

contador