• Les correccions en aquestes companyies donarien l'oportunitat d'entrar a millors preus
  • Abertis, Aena, ACS, Amadeus, Endesa, Grifols i Bankinter
bankinter_630

Els guanys de les últimes setmanes a l'IBEX 35 han deixat a varis dels valors del nostre selectiu en pujada lliure. És la millor situació tècnica, sense cap dubte, que pot oferir una companyia. La presa de posicions en les correccions d'aquests valors que es passegen sense cap resistència és una magnífica opció.

  • 18,36€
  • 0,00%

Con el Ibex en máximos de 2015 y tras haber cerrado su mejor mes desde 2013, estos son los siete valores del selectivo español que se mueven con el cielo totalmente abierto.

Excel·lent comportament tècnic el que estem veient en Abertis, que aconsegueix revaloritzar-se durant els últims quatre mesos més d'un 20%. La companyia ha donat mostres d'una fortalesa molt important en arrasar totes les resistències que s'ha anat trobant al seu camí. Tan vertical ha estat la pujada del curt termini que ha aconseguit superar els màxims de tots els temps que presentava als 14,92 euros. Actualment cotitza en pujada lliure sense resistència alguna al seu camí, per la qual cosa el més normal és que continuï amb la seva escalada alcista. A curt termini, no obstant això, no seria estrany que amb els alts nivells de sobrecompra acabéssim veient un alto al camí que sanegi els últims guanys, la qual cosa, sens dubte, podríem aprofitar per plantejar-nos una presa de posicions amb menys riscos.

Dijous passat vam acabar veient una magnífica figura a la sèrie de preus d'ACS. La companyia de l'IBEX 35 va aconseguir superar la resistència dels 31,24 euros, màxims anuals. Amb això es confirma la formació d'un 'throw back' al nivell dels 30,50 euros, figura de continuació de tendència. Per si això fos poc, la companyia es troba atacant els màxims històrics, per la qual cosa és probable que vegem el començament d'un nou impuls alcista durant les properes sessions. L'absència de resistències ens podria fer pensar en unes pujades fins al nivell dels 33 euros durant les properes jornades. No apreciarem ni el més mínim senyal de feblesa mentre que es mantingui cotitzant per sobre dels mínims de l'últim 'throw back' que presenta als 30,26 euros.

Immillorable aspecte tècnic el que podem apreciar a la sèrie de preus d'Aena. Fa ja unes jornades que vam poder veure com la companyia aconseguia superar els màxims històrics que presentava als 139,65 euros. Això va deixar la companyia en pujada lliure, per la qual cosa el més normal és que vegem una continuació de les pujades. Entraria dins del normal l'aparició d'una correcció puntual a la seva sèrie de preus que podria acabar per donar-nos un nou punt d'entrada si encara no estem posicionats a la companyia. El primer nivell de suport, el podríem situar als 133,35 euros. No observarem ni el més mínim senyal de feblesa mentre que es mantingui cotitzant per sobre d'aquest nivell de preus.

Des de mitjans del mes de novembre que Amadeus ofereix una forta tendència alcista. Durant aquests mesos hem pogut veure com la companyia aconseguia revaloritzar-se a prop d'un 20%, la qual cosa li ha permès superar, sense cap esforç, els màxims històrics que presentava als 44,83 euros. Encara que el seu aspecte tècnic és immillorable, sembla raonable que acabem veient un alto al camí que podria desembocar en la formació d'un 'throw back' als 45 euros, nivells en què ens podríem plantejar una presa de posicions amb menys riscos..

Gráfico semanal - Amadeus

Endesa ofereix una infatigable tendència alcista des que va superar els màxims històrics situats als 20,5 euros. Durant els últims dos mesos l'elèctrica acumula una revaloració del 15% i encara que seria sa que poguéssim veure un alto al camí, el més normal és que continuï amb la seva escalada alcista, que es podria estendre fins al nivell dels 23 euros. No observarem ni la més mínima complicació tècnica mentre es mantingui cotitzant per sobre dels 20,26 euros..

Gráfico semanal - Endesa

Grifols ha aconseguit superar la setmana passada els màxims històrics que va aconseguir el 2015 als 22,43 euros. Aquesta fita deixa la seva cotització en pujada lliure, encara que sembla que els guanys de les últimes sessions ens estarien convidant a veure, de manera imminent, un alto al camí. Estarem molt pendents del final de la correcció, ja que creiem que podria ser un nou punt d'entrada a la companyia.

Bankinter va aconseguir tancar divendres per sobre dels màxims anuals que va registrar el 26 de gener als 7,86 euros. Estarem molt pendents de la seva evolució durant les properes sessions, ja que la seva superació deixa a cotització de la companyia en pujada lliure sense cap resistència al seu camí. Pel que fa a les properes setmanes, tot ens fa pensar en una continuació de la tendència alcista principal fins al nivell dels 8,3 euros.

Noticias relacionadas

contador