• Aquests experts reiteren el consell de 'mantenir' el valor en cartera
  • Encara que n’han retallat un 12% la seva previsió de beneficis fins al 2019
fridman

Els analistes de Deutsche Bank han retallat un 4% la valoració de la cadena de supermercats DIA, fins als 4,50 euros per acció des dels anteriors 4,70 euros.

Dia

  • 0,01€
  • 4,76%

Aquests experts han reiterat el consell de 'mantenir' el valor en cartera, però expliquen la seva retallada de valoració perquè han reduït un 12% la seva previsió de beneficis fins el 2019. Les accions de DIA cauen un 1,5%, fins a 3,96 euros i acumulen un descens superior al 20% durant l'últim any.

A més, destaquen les "pressions competitives" a Espanya i el "risc" que la companyia no aconsegueixi els seus objectius financers, fet que resta "visibilitat" als seus resultats. Aquestes pressions sobre els preus dels seus productes poden desencadenar revisions futures a la baixa de la seva previsió de beneficis.

Com a factors positius, Deutsche Bank esmenta que DIA cotitza "amb un descompte del 16% sobre els seus competidors europeus". També considera rellevant que l'inversor rus Mikhaïl Fridman s'hi hagi convertit en el màxim accionista, fet que li permetrà accedir al Consell d'Administració.

El propietari d’X5, la major cadena de supermercats a Rússia, ara també s'ha convertit en el major accionista del tercer grup de distribució a Espanya per darrere de Mercadona i Carrefour. Fridman en controla actualment el 15% i té contractats productes financers derivats per arribar-ne al 25%.

Noticias relacionadas

contador