• Reitera el consell de 'comprar', amb un preu objectiu de 14,50 euros
  • Les accions de Meliá pugen un 0,2% en borsa, fins a 11,80 euros
gabriel_escarrer_consejero_delegado_de_melia

Meliá Hotels és una de les empreses del sector hoteler europeu més atractives per als experts de Deutsche Bank, que han reiterat el consell de 'compra' sobre l'empresa mallorquina, amb un preu objectiu de 14,50 euros per acció.

  • 2,25€
  • -2,43%

La valoració del banc alemany implica un potencial alcista de gairebé el 23% per als propers 12 mesos sobre el preu actual de Meliá a borsa (+0,2%, fins a 11,80 euros). "Esperem que Meliá aconsegueixi uns resultats tranquil·litzadors durant el seu exercici fiscal 2017 i proporcioni una positiva actualització de la valoració dels seus actius", afirmen aquests experts.

"Tot i els últims problemes, els resultats finals haurien de ser sòlids i esperem un creixement del 10% en l'EBITDA de 2018", afegeixen. "El robust balanç pot augmentar la ràtio de beneficis (payout) que es distribueix com a dividends i veiem riscos a l'alça per a la valoració dels actius, gràcies a les fortes dinàmiques a Espanya des de mitjans de 2015", comenten.

En la seva opinió, la valoració de Meliá és "una de les més baixes del sector", ja que cotitza a una ràtio de 9 vegades l'EBITDA esperat per 2018. Les accions del grup s'han vist penalitzades des que va confirmar als seus resultats l'impacte dels huracans al Carib, l'efecte negatiu del tipus de canvi i també de les tensions polítiques a Catalunya. La cadena compta amb 12 dels seus 314 hotels al territori català.

Entre els principals catalitzadors que poden impulsar les accions de Meliá, Deutsche Bank esmenta una possible pujada del payout fins al 35% des de l'actual 30%, els resultats que presentarà l'empresa a finals de febrer i l'actualització a l'alça del valor dels seus actius, prevista per a finals d'abril o principis de maig.

La visió de Deutsche Bank és més positiva que la de Bankinter. El banc espanyol recentment va retallar la seva valoració sobre Meliá un 13%, fins a 12,80 euros des de 14,70 euros per acció, encara que va mantenir el seu consell de compra.

Noticias relacionadas

contador