• Sabadell també ha revisat a la baixa les seves estimacions sobre l'hotelera i n’ha retallat el preu objectiu
ep gabriel escarrer vicepresidenteconsejero delegadomelia hotels
EUROPA PRESS

Els experts de Banc Sabadell han elevat el seu consell sobre Meliá Hotels a 'comprar' des de 'vendre'. En opinió d'aquests analistes, el càstig que ha patit l'hotelera des de maig (20% baix) "recull ja els riscos que veiem en el valor". Aquests experts precisen que aquests riscos "estan ara acotats que parteix del consens encara s’ha de revisar i a Catalunya".

  • 2,14€
  • -1,61%

En opinió dels analistes del banc, a aquest nivell de cotització, "el risc de caiguda a Meliá Hotels és baix i el potencial és elevat".

Sabadell també ha revisat les seves estimacions sobre l'hotelera (-7% EBITDA el 2017 i -7,2% mitjà el 2017-2019) pels efectes negatius vistos durant el segon trimestre de 2017 producte dels huracans, la inestabilitat política a Espanya i la debilitat del dòlar. Banc Sabadell ha retallat també el preu objectiu sobre Meliá Hotels un 9%, fins als 13,2 euros (actualment l'hotelera cotitza en 10,930 euros).

Meliá Hotels va aconseguir un benefici atribuït de 113,7 milions d'euros fins al setembre, fet que suposa un 23,3% més que durant el mateix període de 2016, quan va aconseguir uns guanys de 92.200.000 d'euros, segons ha informat la companyia el passat 8 de novembre. La xifra de negoci va arribar als 1.458,2 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, cosa que implica un 5% més respecte al mateix període de l'exercici anterior. La major hotelera d'Espanya va indicar de manera explícita en els seus resultats del tercer trimestre que la crisi catalana llastarà les seves xifres de 2017. "A causa d'una sèrie d'esdeveniments únics imprevistos com els huracans que van afectar el Carib, el canvi de divisa i les tensions recents a Catalunya creiem que serà difícil complir amb les estimacions del consens actual del mercat", va indicar durant la presentació.

Noticias relacionadas

contador