• Està caracteritzada per un augment en els diferencials de crèdit i més volatilitat
  • La Fase 4 començarà quan s'inverteixin les corbes de tipus a curt i llarg termini
broker600ex

Els analistes del banc nord-americà Citi ho tenen clar. La correcció que han registrat les borses mundials des de finals és una oportunitat de compra que ha de ser aprofitada pels inversors per entrar al mercat amb menor risc.

"Benvinguts a la fase 3 de l'actual mercat alcista. Els nostres estrategs de renda variable pensen que aquesta correcció del mercat representa una oportunitat de compra", assenyalen, en línia amb els comentaris realitzats durant els últims dies per diversos importants gestors de fons.

"El nostre indicador de mercat baixista està d'acord", afegeixen, ja que només 3 factors dels 18 que analitzen per intentar anticipar un mercat baixista s'han activat. Per això, consideren que "estem entrant en la fase 3 de l'actual mercat alcista" (d'un total de 4). Aquesta Fase 3 està caracteritzada per l'augment en "els diferencials de crèdit" i també per una "pujada de la volatilitat".

El seu consell per als inversors és que "cobreixin la seva exposició" a la renda variable infraponderant el crèdit i obrint llargs sobre la volatilitat de les accions una vegada que els mercats s'hagin estabilitzat. També aconsellen ser molt selectiu en la compra de valors i apostar per estratègies de creixement i momentum, que són les que millor funcionen en aquest escenari.

"Aquesta estratègia es deu al fet que la fase 3 pot crear bombolles en els temes d'inversió més populars", expliquen. El seu consell és apostar per valors associats a noves tecnologies i finances. Finalment, afirmen que la fase 4 que anticipa el final dels mercats alcistes com l'actual començarà a produir-se quan s'inverteixi la corba de rendiment entre els bons del Tresor dels EUA de curt i llarg termini".

L'OPINIÓ D’ALTRES GESTORS

Jared Franz, economista en Capital Group, una de les gestores més importants del món, recorda que la renda variable nord-americana no havia patit una caiguda similar "des de 2016". En la seva opinió, la correcció "dràstica" s'ha produït perquè el mercat ha descomptat "un nou entorn econòmic i d'inversió amb tipus d'interès més elevats i una inflació creixent".

En aquest escenari, els inversors anticipen que l'època de baix creixement i de reduïda inflació donarà pas "a un cicle més sòlid amb la inflació a l'alça". Bona prova d'això és que la rendibilitat del bo del Tresor a 10 anys ha pujat més de 40 punts bàsics el 2018, fins a marcar un màxim des del 2014 al 2,88%. A principis d'any, diversos analistes ja apuntaven a la inflació com un dels principals riscos.

No obstant això, Jared Franz no es mostra preocupat. "Hi ha raons per ser constructiu", afirma. En la seva opinió, la despesa del consumidor seguirà augmentant i els beneficis empresarials creixeran per sobre del 10% el 2018. A més, després d'una pujada del 30% des de gener de 2016, considera que la correcció de Wall Street "representa un descens saludable".

Noticias relacionadas

contador