• També retalla la seva valoració fins a 4,95 euros per acció des de 5,20 euros
  • A causa del seu bon comportament borsari i la tensió política a Catalunya
ep ggortazarrodapremsaresultatsprimer semestre
EUROPA PRESS

CaixaBank pateix en borsa després d'una retallada de recomanació de Goldman Sachs. El banc nord-americà ha retallat el seu consell sobre l'entitat catalana a 'neutral' des de 'comprar' i cita com a principals factors el seu excel·lent comportament borsari durant els últims mesos i la tensió política entre Catalunya i Espanya.

  • 5,11€
  • 1,95%

A més, Goldman Sachs ha reduït la valoració de les seves accions fins a 4,95 euros per títol des dels anteriors 5,20 euros. Els títols de CaixaBank cauen un 0,9%, fins a 4,17 euros.

Aquests experts recorden que CaixaBank s'ha revalorat un 27% des de principis de febrer, quan van afegir el valor a la seva llista de 'compra'. Els seus arguments llavors van ser que l'entitat era un dels bancs millor posicionats per aprofitar la recuperació econòmica d'Espanya i al mateix temps podia ser un dels grans beneficiats quan el Banc Central Europeu comencés a pujar els tipus d'interès.

A l'actualitat, Goldman constata que el creixement econòmic espanyol ha estat fins i tot superior al que s'esperava, la qual cosa ha permès a CaixaBank obtenir uns bons resultats aquest any. Però en aquest context, afegeix que "una part significativa de la nostra tesi d'inversió ja s'ha materialitzat i està reflectida en el preu".

D'altra banda, les expectatives d'una pujada de tipus per part del BCE s'han refredat de manera considerable a curt i mitjà termini. El consens ha endarrerit fins al primer semestre de 2019 la seva previsió per a la primera pujada de tipus del BCE, davant la seva anterior estimació del segon semestre de 2018.

A més, Goldman esmenta que "les tensions polítiques a Catalunya han augmentat" i ressalta que aquesta regió suposa el 26% del negoci de CaixaBank a Espanya. "La major tensió entre Madrid i Catalunya és el risc més notable per al comportament del deute sobirà espanyol i per a la recuperació econòmica. Les tensions han augmentat durant les últimes setmanes i poden augmentar més fins a l'1 d'octubre", afirmen aquests experts.

Finalment, Goldman percep un cert deteriorament a la qualitat del crèdit al consumidor a Espanya durant els últims trimestre, la qual cosa pot ser un factor negatiu de cara als propers trimestres. "Encara és aviat per arribar a una conclusió, això pot indicar un menor creixement de l'activitat general a Espanya i pot provocar que els bancs redueixin els seus crèdits al consumidor".

Noticias relacionadas

contador