• L'entitat ha ofert entre 400 i 500 milions per la banca minorista espanyola del banc alemany
  • Alhora, negocia amb Scotiabank la venda del seu negoci a Xile
ep francisco gonzalez bbva

La possible compra dels actius de Deutsche Bank a Espanya i la venda de la seva filial a Xile són operacions positives per a BBVA (si finalment es materialitzen), segons indiquen els analistes de Berenberg.

  • 10,39€
  • 1,66%

Aquests experts assenyalen que BBVA ha ofert entre 400 i 500 milions d'euros pels actius de banca minorista de Deutsche Bank a Espanya, una valoració de 0,3 vegades el seu valor en llibres. La xarxa d'oficines del banc alemany a Espanya és de 230 sucursals, i l'entitat alemanya esperava al principi obtenir fins a 700 milions d'euros en l'operació. Berenberg també assenyala que l'oferta de BBVA competirà amb la realitzada pel grup gallec Abanca, l'import de la qual es desconeix.

Aquests experts assenyalen que si BBVA adquireix aquests actius, l'impacte negatiu per a la seva ràtio de capital CET gener se situarà entre 5 i 15 punts bàsics "si la transacció es realitza en aquest rang de preus". Aquesta empresa afegeix que "estratègicament, l'operació té sentit", ja que BBVA pot utilitzar el fons de comerç d'aquest negoci per netejar el seu balanç.

D'altra banda, sobre la venda de la seva filial BBVA Xile, que l'entitat presidida per Francisco González negocia amb Scotiabank, Berenberg opina que "sembla que BBVA està buscant concentrar el seu focus geogràfic, la qual cosa ens sembla positiu".

Al mercat xilè, BBVA comptabilitza 14.000 milions d'euros en préstecs i 9.000 milions d'euros en dipòsits, segons les dades de l'informe financer del primer semestre de 2017. El marge net va millorar un 42%, fins a 219 milions d'euros, mentre el benefici va augmentar un 75%, fins a 96 milions d'euros.

D'aquesta manera, BBVA Xile és el segon mercat més important per a BBVA a Amèrica del Sud per volum de benefici, per darrere d'Argentina (103 milions) i per davant del Perú (85 milions) i Colòmbia (84 milions).

Noticias relacionadas

contador