• El banc britànic reitera el consell de sobreponderar (afegir el valor en cartera)
  • Considera que el negoci d’'upstream' (exploració i producció) està infravalorat
ep josu jon imaz repsol joan batalla funseam
Josu Jon Imaz (esq.), conseller delegat de Repsol

Els analistes de Barclays han elevat un 11% el preu objectiu de Repsol, fins a 20 euros per acció, la qual cosa implica un potencial alcista del 35% en dotze mesos per a la petroliera, que cotitza plana en borsa i es manté en 14,85 euros per títol.

  • 14,38€
  • -0,17%

Aquests experts reiteren el consell de sobreponderar (afegir el valor en cartera), en considerar que el negoci d’'upstream' (exploració i producció) està infravalorat pel mercat. Sobretot després de l'adquisició del grup canadenc Talisman Energy, que, en opinió de Barclays, segueix sense sent entesa pel mercat.

"Com a conseqüència, pensem que està infravalorat", assenyalen aquests analistes, que reconeixen que la integració de Talisman en aquests dos anys no ha estat fàcil, a causa d'un escenari de baixos preus del petroli que ha posat sota una "pressió significativa" el balanç de Repsol.

No obstant això, Barclays assenyala que Repsol es troba a prop de "completar la seva transformació" i que cada trimestre augmenten les evidències sobre el potencial de l'empresa per augmentar el seu flux de caixa lliure (FCF, per les sigles en anglès), amb un negoci d’’upstream’ sòlid, recolzat per un negoci de ‘downstream’ (refinació) que ha demostrat una gran "resistència".

Barclays destaca que el deute ha baixat un 40% des del seu màxim de 2015, gràcies a la venda d'actius però també al bon acompliment operatiu dels negocis que han superat les seves previsions tant en sinergies generades com a eficiències aconseguides.

"La nostra conclusió és que el negoci ha completat una gran transformació i serà més rendible del que havíem esperat. Calculem que el consens valora les reserves provades de Repsol en 5 dòlars per barril equivalent de petroli (BOE, per les sigles en anglès), un descompte del 50% sobre els seus competidors", afirmen aquests experts.

La seva previsió és que aquest descompte es redueixi conforme al fet que siguin més evidents els efectes positius de la reestructuració al llarg de 2017, recolzats també per un escenari robust del negoci de refinació. Aquests experts han elevat un 10% de mitjana la seva previsió de benefici per acció (BPA) per als exercicis 2017, 2018 i 2019, raó que justifica l'augment de valoració de les accions fins a 20 euros per títol.

Noticias relacionadas

contador