• Per a aquests experts, un preu atractiu hauria de rondar els 18 euros per títol
  • Com que no és una OPA d'exclusió, les accions d'Abertis seguiran cotitzant al mercat
ep francisco reynes 20170522190202
Francisco Reynés, conseller delegat d'AbertisEUROPA PRESS

Els analistes de Bankinter recomanen als accionistes minoritaris d'Abertis no vendre els seus títols en l'OPA d'Atlantia, plantejada a 16,50 euros per acció.

  • 18,36€
  • 0,00%

"El preu ofert ens segueix semblant que no recull una primera suficient. La nostra valoració per fonamentals d'Abertis és de 16,03 euros, però considerem un preu just per a dur a terme l'OPA al voltant de 18 euros", assenyalen aquests experts. Els títols del grup pugen un 0,1%, fins a 16,45 euros.

En la seva opinió, el grup italià encara pot "modificar" les condicions i revisar a l'alça la seva oferta. A més, recorden que Atlantia s'ha compromès que Abertis continuï cotitzant en borsa. "Com que no és una OPA d'exclusió", expliquen, l'accionista minoritari "tindria una rendibilitat per dividend del 5%". El seu consell és "mantenir l'acció i no acudir a aquest preu".

Segons els experts de JP Morgan Cazenove, Atlantia té marge per pujar l'OPA fins als 17,50 euros per acció, ja que fins i tot en aquest preu l'operació seguiria sent atractiva per a l'empresa italiana. Segons aquests experts, si té èxit i compra Abertis, la seva valoració fonamental es dispararia fins a 30 euros per acció des dels 27 euros actuals (cotitza ara en 26 euros).

"Pensem que la potencial compra d'Abertis ofereix un recorregut alcista significatiu per a l'acció d'Atlantia. El tancament de la transacció permetria als inversors mirar el grup combinat amb nous ulls. El risc d'operacions corporatives quedaria enrere, el grup estaria menys exposat al mercat italià i el valor seria atractiu des de diverses mètriques de valoració", afirmen aquests experts.

DETALLS DE L'OPA

Atlantia va presentar aquest dijous la documentació requerida per a l'OPA d'Abertis. La companyia italiana tenia de termini fins ahir per poder presentar tot el que requereix la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El grup controlat per la família Benetton havia de remetre al supervisor del mercat el fullet informatiu de l'operació abans que es complís un mes des del seu anunci, que va tenir lloc el passat 15 de maig.

Amb la presentació del fullet, la CNMV té un termini d'entre 60 i 80 dies -fins setembre- per analitzar el fullet de l'oferta llançada per Atlantia i donar el seu vistiplau a l'operació. La companyia italiana ha presentat a l'organisme la documentació acreditativa dels avals bancaris per garantir el pagament de l'import màxim que representa la part de la contraprestació en efectiu de l'oferta.

En el fullet explicatiu, Atlantia ha explicat que es compromet a mantenir l'actual seu i centre de decisió de la companyia espanyola "amb la seva pròpia estructura de gestió i govern corporatiu". D'aquesta manera, la companyia italiana controlada per la família Benetton llança un 'gest de complicitat' al Govern espanyol, que en diferents ocasions ha al·ludit a la capacitat legal que tenia per no autoritzar l'operació atenent a "l'interès general".

L'OPA no presenta modificacions importants ni respecte al preu (16,50 euros per acció) ni respecte a l'estructura de l'oferta (amb un mínim del 10% i un màxim del 23% en accions). L'oferta es dirigeix ​​al 100% del capital social d'Abertis, és a dir, 990.381.308 accions ordinàries.

Noticias relacionadas

contador