• Després que el valor hagi pujat un 13% des del començament de l’any
  • El banc manté el preu objectiu del grup de comunicació en 12,80 euros

Les accions d’Atresmedia cauen a prop del 2% en borsa, fins a 11,67 euros, després que els analistes de Goldman Sachs hagin retallat la seva recomanació sobre el valor fins a 'neutral' des de 'comprar', sobretot després de la pujada del 13% que acumulen les seves accions des del començament de l’any.

  • 4,43€
  • -0,56%

Goldman manté la seva valoració en 12,80 euros i comenta que actualment no existeixen catalitzadors que justifiquin un preu objectiu més elevat, raó que explica la seva retallada de recomanació. Aquests experts destaquen que, després d'incloure el valor a la seva llista de compra el 12 de gener, les seves accions han pujat un 10,5%.

En la seva opinió, el mercat espanyol de la televisió (Atresmedia controla Antena 3 i La Sexta) segueix sent "estructuralment atractiu" per diversos factors. Entre ells, destaquen que el mercat publicitari a la Unió Europea encara es troba un 38% per sota del seu bec màxim. La seva previsió és que es recuperi el compàs de la bona marxa econòmica.

D'altra banda, esmenten un "escenari estable de competència", al qual la millora del finançament a la televisió pública "limita el risc d'una volta de la publicitat". A més a més, Goldman destaca que la penetració de la televisió digital de pagament no està retallant la quota de mercat de les televisions privades en obert.

"Espanya és el mercat europeu menys distorsionat, amb un fort apetit per contingut local fàcil de produir", conclou Goldman. El potencial alcista del 8% (superior després de les caigudes d'aquest dijous) que estimen actualment per Atresmedia se situa per sota del 11% que preveuen per a la mitjana del sector a Europa.

Noticias relacionadas

contador