• Ha perdut la confiança en l'empresa després de l'advertència de beneficis
  • Els inversors ja no donaran a l'empresa el benefici del dubte en la seva estratègia
investigacion almirall

Els analistes de Credit Suisse han reaccionat de manera immediata a l'advertència de beneficis llançada pel grup farmacèutic Almirall, ja que han retallat la seva valoració ni més ni menys que un 38%, fins a 10 euros des dels anteriors 16 euros. Les seves accions s'han desplomat gairebé un 30% en dos dies, fins als 9,17 euros.

  • 8,48€
  • -1,05%

Els experts del banc suís també han reduït la seva recomanació sobre el valor fins a 'infraponderar' (reduir de les carteres) des de 'mantenir', ja que han "perdut la confiança" en l'estratègia del grup després del "profit warning" llançat aquest dilluns.

Credit Suisse destaca que Almirall ha retallat la seva previsió d'EBITDA per a 2017 fins a un rang de 140 - 170 milions d'euros, molt per sota dels 228 milions aconseguits el 2016. "Retallem la nostra previsió de benefici per acció (BPA) entre un 35% i un 75% fins al 2021 per reflectir menors vendes, majors costos i menors marges", afirmen aquests experts.

El banc suís afegeix que "els inversors ja no donaran a Almirall el benefici del dubte a l'execució de la seva estratègia", a causa de l'aparició de seriosos problemes en els preus de la franquícia d'Estats Units i la continua desacceleració de les vendes pel llançament de nous productes. En la seva opinió, la transformació d'Almirall en una companyia dermatològica forta ha quedat en entredit.

Altres analistes que han reduït el seu consell sobre Almirall són els de Bankinter. Aquests experts han retallat la seva recomanació fins a 'vendre' de 'neutral', ja que consideren que la visibilitat de la companyia s'ha vist "reduïda" després de l'advertència de beneficis.

ADVERTÈNCIA DE BENEFICIS

La companyia va anunciar una retallada de les seves estimacions d'ingressos totals, vendes netes i EBITDA per a aquest any 2017 a causa dels problemes en el seu negoci nord-americà. "Mentre que el rendiment del negoci segueix en línia amb les expectatives a Europa i a la resta del món, el negoci nord-americà, operat per Aqua (...), s'està veient afectat negativament per tres causes".

Almirall va explicar que aquestes tres causes eren un reequilibri d'inventaris al canal de distribució; una adjudicació inapropiada del Programa d'Assistència al Pacient nord-americà (PAP), donant lloc a un deteriorament de la relació entre Vendes Brutes i Vendes Netes; així com el recent llançament d'un genèric d’ActiclateTM al mercat nord-americà.

Eduardo Sanchiz, CEO d'Almirall, va comentar: "Els Estats Units segueix sent el mercat mundial més rendible i creiem que la infraestructura i capacitats d'Aqua seguiran oferint importants beneficis a Almirall. Si bé considerem que la situació actual suposa un repte important, seguim centrats en complir les nostres metes estratègiques i crear valor per als nostres stakeholders".

Noticias relacionadas

contador