• Les accions d'Almirall van aconseguir el seu màxim anual al mes de maig amb un preu de 16,7 euros per acció
almirall

Almirall acumula un retrocés del 29% en borsa després d'anunciar aquest dilluns una rebaixa de les seves previsions per 2017. La companyia farmacèutica continua aquest dimarts amb retrocessos del 6% al mercat i dóna continuïtat al seu descens del 24,6% sofert durant l'anterior jornada. Les seves accions cotitzen a la jornada d'aquest dimarts a 9,1 euros per acció.

  • 8,69€
  • 0,35%

Unes caigudes que experimenta la companyia des del maig. Les accions d'Almirall van aconseguir el seu màxim anual al mes de maig, amb un preu de 16,7 euros per acció. Des de llavors, el seu valor borsari ha perdut un valor del 44% fins a cotitzar per sota dels 10 euros.

Els analistes de Bankinter consideren que "a curt / mitjà termini la visibilitat sobre la companyia és reduïda per la qual cosa baixem la recomanació a 'vendre' des de 'neutral'". Per la seva banda, els analistes de Credit Suisse han reaccionat de manera immediata a l'advertència de beneficis llançada pel grup farmacèutic Almirall, ja que han retallat la seva valoració fins a 10 euros des dels anteriors 16 euros.

L'empresa que presideix Jordi Gallardo va comunicar aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la revisió a la baixa de les seves previsions sobre ingressos totals, vendes netes i benefici brut d'explotació (EBITDA), per l'impacte negatiu del mercat de dermatologia als Estats Units. En concret, la farmacèutica calcula que aquest any aconseguirà un EBITDA d'entre 140 i 170 milions d'euros i que els seus ingressos totals i les seves vendes netes registraran un descens percentual d'un "doble dígit baix".

Les estimacions prèvies de la companyia per a aquest exercici apuntaven a un augment percentual del seu EBITDA d'un dígit mitjà, així com a un increment relatiu dels ingressos i de les vendes d'un dígit "de baix a mig". Per la seva banda, les previsions de Credit Suisse per aquest any és un EBITDA negatiu de 15 milions d'euros. Per 2018, aquests experts esperen que la companyia farmacèutica arribi a un EBITDA de 91 milions i 125 milions d'euros el 2019.

Almirall ha explicat que aquesta retallada en les seves estimacions financeres anuals es deu al fet que el seu negoci nord-americà, operat per Aqua, s'està veient afectat "negativament" per un reequilibri d'inventaris al canal de distribució; una adjudicació "inapropiada" del Programa d'Assistència al Pacient nord-americà, i pel recent llançament d'un genèric de Acticlate al mercat dels Estats Units.

Noticias relacionadas

contador