ep exterior de la sede de telefonica en el ensanche de las tablas en el distrito de fuencarral el
Eduardo Parra - Europa Press

Els analistes assenyalen que el pla de baixes incentivades que prepara Telefónica a Espanya serà positiu per als resultats de l'operadora, ja que millorarà la “productivitat” i augmentarà la “rendibilitat” de la filial espanyola.

  • 4,13€
  • -0,12%

Expansión ha publicat que el pla de baixes està dirigit a 5.000 treballadors i té unes condicions similars als darrers tres plans aplicats des del 2015, que han permès la sortida d'uns 12.000 treballadors.

La xifra de 5.000 professionals suposa el 13% de la plantilla espanyola i el 5% de la total, tot i que la previsió és que s'acullin al pla entre 2.500 i 3.000 treballadors. L'impacte que sortissin 2.500 treballadors seria de 1.160 milions d'euros.

"Notícia positiva, ja que és una mesura tendent a millorar la rendibilitat, en reduir les despeses de personal", que suposen el 14% dels ingressos del grup, assenyalen els experts de Banc Sabadell, que aconsellen 'comprar' el valor, amb un preu objectiu de 5 euros per acció. Tot i que afegeixen que "l'impacte és limitat, atès el nombre de treballadors potencialment afectats".

Per la seva banda, els analistes de Bankinter, que aconsellen comprar, amb una valoració de 4,20 euros, afirmen que és "una nova mesura per guanyar productivitat a la filial espanyola, la més important del grup (suposa el 27% dels Ingressos i el 30% de l'OIBDA) i amb una plantilla superior a la dels seus competidors”.

"El 2024 arribarà l'apagada de la xarxa de coure, cosa que permetrà el tancament d'un centenar de seus i la reducció de treballadors", conclouen.

CAPITAL MARKETS DAY

Telefónica presentarà resultats el proper 8 de novembre i, a més, celebrarà el seu 'Capital Markets Day'. Els analistes de Citi consideren que "els objectius estratègics" que es presentin "haurien de ser el principal impulsor de l'acció".

"Aquesta és la primera actualització estratègica important en anys, per això els missatges, particularment pel que fa als objectius estratègics i les ambicions a mitjà termini, haurien de ser el principal impulsor de l'acció, en lloc dels resultats del tercer trimestre en si", assenyalen des del banc nord-americà.

Noticias relacionadas

contador