ep archivo   el ceo de telefonica jose maria alvarez pallete lopez durante una junta general de
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo

Durant un dia de caigudes generalitzades a la borsa, Telefónica és un dels pitjors títols de l'IBEX després de la retallada de valoració d'HSBC. L'entitat ha baixat el consell fins a reduir des de mantenir i el preu objectiu fins als 3,3 euros des dels 3,5 euros. Telefónica cotitza actualment per sobre aquest preu (3,68 euros). Avui cau més d'un 2%.

  • 4,18€
  • 0,99%

Hi ha molta expectació al voltant de l'operadora, que el proper 8 de novembre presenta els resultats del tercer trimestre i celebra, a més, el seu 'Capital Markets Day'. Precisament, Citi publicava un informe aquest dijous en què subratllava la importància d'aquesta trobada amb inversors i analistes.

"Aquesta és la primera actualització estratègica important en anys, per això els missatges, particularment pel que fa als objectius estratègics i les ambicions a mitjà termini, haurien de ser el principal impulsor de l'acció, en lloc dels resultats del tercer trimestre en si mateix", assenyala Citi.

Aquests analistes esperen que Telefónica reiteri l'ambició d'estabilitzar l'OIBDA espanyol per a finals del 2023 i més enllà, mantenir el creixement al Brasil i mitigar els riscos a Alemanya.

L'operadora també ha estat al focus de Barclays aquesta setmana, que ha rebaixat lleugerament el preu objectiu fins als 4 euros des dels 4,1 euros, i igualment ha reduït el d'Orange fins als 12,5 euros des dels 13 euros. Això, després de revisar a la baixa la seva previsió sobre el benefici brut d'explotació (EBITDA) de totes dues per al 2024, en concret, un 0,5% per a l'espanyola i un 0,4% per a la francesa.

"En conjunt, retallem les nostres previsions d'EBITDA per al grup en un 0,5%. A causa del seu palanquejament i el seu important ús de deute híbrid, del qual una part s'ha de refinançar el 2024, veiem un important vent en contra dels costos financers el 2024", ha indicat Barclays.

D'aquesta manera, les previsions de la companyia apunten que l'EBITDA de Telefónica el 2023 se situarà als 12.980 milions d'euros (-0,1% sobre la seva estimació prèvia), als 13.464 milions d'euros per al 2024 (-0,5%) i als 13.605 per al 2025 (-0,5%).

Des del punt de vista tècnic, l'analista de Bolsamanía César Nuez indica que és clau per a la recuperació de l'aspecte de Telefónica la superació dels 3,896 euros, nivell del qual s'està allunyant avui.

Noticias relacionadas

contador