ep archivo   logo de avatel
AVATEL - Archivo

Els analistes de Banc Sabadell considera que el possible interès de Telefónica a comprar Avatel Telecom a Espanya, publicat aquest dilluns per El Economista, tindria "un caràcter defensiu" i un "baix impacte, atesa la mida de l'operació".

  • 4,14€
  • 0,71%

Avatel és el cinquè operador de Telecomunicacions a Espanya després de Digi, i podria estar valorat en uns 1.000 milions d'euros, xifra que suposa un 5% del valor borsari de Telefónica.

Actualment Avatel és client majorista de Telefónica, amb uns ingressos anuals el 2022 de 265 milions d'euros, i un EBITDA de 91 milions d'euros. Això suposa un 2% de les vendes de Telefónica a Espanya i un 3% de lEBITDA.

D'altra banda, Saudi Telecom, l'operador que ha entrat al capital de Telefónica i aspira a arribar al 10%, també podria estar analitzant la compra d'Avatel de manera independent.

LA VALORACIÓ DE SABADELL

"Després de l'aprovació de la fusió d'Orange-MásMóvil per part de la Comissió Europea, cal esperar que s'incrementin els rumors sobre potencials moviments de consolidació al sector", expliquen els analistes de Sabadell.

"L'operació per a Telefónica tindria un sentit defensiu, atès que Avatel és client majorista, però un impacte baix, atesa la mida de l'operació", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador