ep archivo   una estacion de servicio de repsol
Óscar J.Barroso - Europa Press - Archivo

Repsol es queda sense benzina borsària, després que els analistes de Jefferies hagin retallat el seu consell fins a mantenir des de comprar i el preu objectiu, fins als 14 euros per acció des dels anteriors 19 euros per títol.

  • 14,72€
  • -1,90%

"En baixem el consell i en retallem el nostre preu un 26% mentre ajustem les nostres estimacions per reflectir un entorn macro més desafiador i els efectes de valoració de l'acord de Sinopec", argumenten aquests experts.

Segons la seva opinió, Repsol ha de fer front a uns marges de refinació més baixos, cosa que limitarà la seva capacitat per augmentar la retribució a l'accionista, per la qual cosa la seva preferència canvia cap a altres petrolieres com Galp i Eni, per a les quals manegen millors previsions de cara al segon semestre.

Així, han reduït un 4% i un 1% respectivament la previsió per a l'EBITDA i el benefici net durant el període 2023-2025. "Els marges més baixos del petroli reduiran la capacitat de Repsol per sorprendre en les distribucions d'accionistes, perquè el consens ja incorpora la recompra de més de 50 milions d'accions anunciada en la presentació de resultats del primer trimestre", expliquen.

A més, comenten que "el nivell resistent de les exportacions de Rússia, juntament amb un nivell obstinadament alt d'inventaris de gasoil a Europa, està provocant un reset del preu de la gasolina dièsel a un nivell més baix", cosa que perjudica especialment Repsol, perquè "té la sensibilitat més gran" entre les petrolieres europees als marges de refinació.

MENORS PREVISIONS PER AL PETROLI

La cotització de Repsol s'ha vist llastat durant les últimes setmanes per la caiguda del preu del petroli. El cru Brent ha baixat fins a nivells de 74 dòlars des dels 85 dòlars; i els analistes estan començant a reduir la seva previsió per a l''or negre' de cara als propers mesos.

És el cas dels experts de Bank of America, que ja no anticipen ni 100 ni 90 dòlars per a aquest any, sinó 80 dòlars. "Les forces monetàries estan arrossegant a la baixa els preus del cru Brent", han comentat al seu darrer informe.

"Mentre els bancs centrals segueixen corregint en excés el seu últim error (l'elevada inflació), el petroli s'afanya a anticipar la desinflació i una recessió nord-americana impulsada per les fallides bancàries i l'enduriment de les condicions creditícies", han afegit.

Per anàlisi tècnica, Repsol lluita per no perdre el suport dels 13 euros. "No veurem un senyal de fortalesa en la seva sèrie de preus mentre que es mantingui cotitzant per sota dels 13,80 euros. Per sota, el suport clau és als 12,45 euros.

Molt de compte amb l'abandonament d'aquest nivell de preus, ja que es confirmaria un canvi de tendència, cosa que ens podria fer pensar en una continuació de les caigudes fins al voltant dels 11 euros", indica César Nuez, analista de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador