repsol combustible renovable
REPSOL

Repsol ha posat en marxa el subministrament de dièsel renovable 100% a tres estacions de servei a Madrid, Barcelona i Lisboa (Portugal). "Amb aquesta iniciativa, es converteix en la primera companyia espanyola que expèn combustible renovable 100% a la Península Ibèrica", ha comunicat l'empresa.

  • 14,84€
  • 0,51%

Les primeres estacions de servei de Repsol que ofereixen aquest carburant zero emissions netes estan ubicades al mercat de Mercamadrid (Madrid), Esparreguera (Barcelona) i Alcochete (regió de Lisboa). Totes tres subministren ja dièsel renovable, produït a partir de residus orgànics, a clients professionals que comptin amb acords amb Repsol i ben aviat estarà disponible a tots els clients.

L'objectiu de l'energètica és dur a terme un pla d'expansió per cobrir les principals ciutats i els corredors de transport de la Península Ibèrica i comptar amb 50 estacions de servei que expendran combustible renovable 100% a finals d'aquest any.

El principal avantatge del seu ús és que es poden utilitzar en vehicles actuals sense necessitat de realitzar modificacions als motors ni a les infraestructures de distribució i de proveïment ja existents.

"Aquest llançament exemplifica, una vegada més, el nostre compromís amb la descarbonització del transport, del qual volem fer partícips els nostres clients. A Repsol, seguim fent passos decidits per liderar l'aposta pels combustibles renovables a la Península Ibèrica", ha destacat el Director General de Client de Repsol, Valero Marín.

Des del juliol del 2022, Repsol ha subministrat dièsel renovable 100% a clients professionals del sector del transport de mercaderies, així com companyies del transport col·lectiu de persones i de maquinària professional.

En esports del motor, Repsol està desenvolupant combustibles renovables per a l'equip de MotoGP de Repsol Honda per complir amb el mandat de fer servir un 40% combustible renovable a partir del 2024 i 100% el 2027.

La companyia multienergètica manté una aposta forta pels combustibles renovables, que són una de les principals palanques de l'estratègia de Repsol per accelerar la descarbonització del transport i aconseguir el seu objectiu de convertir-se en una companyia zero emissions netes el 2050.

El 2025, Repsol tindrà una capacitat de producció d'1,3 milions de tones de combustibles renovables i arribarà a més de dos milions de tones el 2030.

Aquest any, l'entitat engegarà a Cartagena (Regió de Múrcia) la primera planta de la Península Ibèrica dedicada exclusivament a la producció de biocombustibles avançats a partir de residus. Fabricarà anualment 250.000 tones amb què s'evitaran l'emissió de 900.000 tones de CO2 a l'any.

Així mateix, la companyia construirà una planta demostrativa de combustibles sintètics a Bilbao, amb una tecnologia que Repsol està desenvolupant amb Aramco. Aquesta instal·lació compta amb una inversió inicial de més de 100 milions d'euros i estarà operativa el 2025.

Noticias relacionadas

contador