ep gabriel escarrer consejero delegado de melia hotels international
Gabriel EscarrerMELIÁ HOTELS INTERNATIONAL

Meliá Hotels és aquest dilluns el pitjor valor de l'IBEX, amb retallades del 3% (6,59 euros). El banc alemany Deutsche Bank n'ha rebaixat el preu objectiu fins als 8,10 euros des dels 8,50 euros, alhora que ha reiterat el seu consell de comprar. Aquest nou preu encara suposa atorgar a la companyia un potencial del 23% des dels nivells actuals de cotització.

  • 7,15€
  • -0,76%

Deutsche Bank veu Meliá més fort en aquest exercici 2022 i "lleugerament conservador" en l'exercici 2023/2024. Segons la seva opinió, el grup està "ben posicionat i exposat per beneficiar-se plenament de la recuperació".

El banc destaca que el model de negoci de Meliá és "molt específic", i subratlla el fet que es tracta d'una empresa familiar que encara pertany en un 52% a la família fundadora. "El president i conseller delegat és el darrer fill del fundador, Gabriel Escarrer", apunta.

Meliá és el grup més exposat a la clientela de lleure, indiquen aquests analistes, ja que el 60% de les habitacions es troben a destinacions turístiques i aproximadament el 80% del total de la clientela és de lleure. El grup continua sent propietari del 14% de les habitacions, en lloga el 26% i en gestiona/franquícia gairebé el 60%.

La cartera de projectes representa el 15% de la cartera actual.

Noticias relacionadas

contador