ep archivo   fachada de la sede de redeia en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Els experts de JP Morgan han assenyalat aquest divendres, en un informe sobre el sector elèctric europeu, que les seves accions menys preferides al subsector de xarxes segueixen sent "Redeia, Enagás i Severn Trent, en què veiem el risc/recompensa menys atractiu".

  • 14,15€
  • -0,63%
  • 16,73€
  • -0,18%

"Els inversors que busquen exposició al creixement de les xarxes, amb una exposició mínima a les energies renovables i els preus de l'energia, ho haurien de fer a través d'EON i National Grid", han afegit.

"A mesura que Europa continua la transició cap a les zero emissions netes, les xarxes d'energia seran un facilitador clau, connectant la capacitat renovable incremental amb noves fonts de demanda, incloent-hi bombes de calor, vehicles elèctrics i centres de dades", han explicat aquests analistes.

En aquest escenari, han afegit que "l'Agència Internacional d'Energia (AIE) estima que, fins al 2030, la inversió anual mitjana en xarxes elèctriques ha de ser un 50% més gran que la taxa d'execució del 2016-2022".

També comenten que "la Comissió Europea estima que cal invertir uns 60.000 milions d'euros anualment a Europa, augmentant fins a una mitjana de 85.000 milions d'euros a l´any, més enllà del 2030".

A parer seu, "la forma més atractiva d'abordar aquest tema és a través d'elèctriques integrades, incloent-hi Enel, Engie i SSE".

Noticias relacionadas

contador