ep archivo   detalle del logo de enagas en la sede de la empresa de infraestructuras de gas natural
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Enagás i Redeia (antiga Red Eléctrica) pateixen aquest divendres a l'IBEX 35 i registren pèrdues properes al 2% després d'haver rebut una rebaixa de valoració per part de JP Morgan. Els analistes de l'entitat novaiorquesa han rebaixat el consell fins a infraponderar el valor des de neutral.

  • 13,77€
  • 0,51%
  • 15,81€
  • -1,10%

Des de JP Morgan també han fet una retallada en el preu objectiu de les dues companyies. En el cas d'Enagás, ara el situen en 16 euros per acció, per sota del valor de mercat, des dels 18,20 anteriors. A hores d'ara, els títols de gasista cotitzen als 16,73 euros.

Pel que fa a Redeia, els experts del banc nord-americà veuen el preu objectiu als 16,50 euros, per sota de la cotització actual, des dels 17,50 euros per títols preus. Les accions de la companyia elèctrica cotitzen al mercat als 16,82 euros.

Les dues entitats ja van patir una retallada en els preus objectius per part d'RBC a primers de desembre. Per a Enagás, el van baixar fins als 13 euros des dels 16 euros, mentre que per a Redeia, fins als 20 euros des dels 21. En els dos casos, van reiterar el consell d'inpraponderar.

Sobre Enagás, RBC explicava que "no hi ha bons auguris" a causa de l'augment del cost de capital, ja que una part de la remuneració domèstica no està lligada al RAB (base d'actius regulats). Mentre que sobre Redeia explicaven que seguien "apreciant el fort creixement de la base d'actius regulats de Redeia a causa de la menor depreciació regulada a mitjà termini i la substitució d'actius anteriors al 1998 a llarg termini".

Noticias relacionadas

contador