ep el consejero delegado de enagas arturo gonzalo en los cursos de la uimp
ENAGÁS

RBC ha retallat aquest divendres els preus objectius d'Enagás i Redeia. Per al primer, el baixa fins als 13 euros des dels 16 euros, mentre que per al segon, fins als 20 euros des dels 21. En tots dos casos, reitera el consell d''inpraponderar'.

  • 13,72€
  • -0,65%
  • 23,38€
  • -2,26%
  • 15,64€
  • -1,82%

Sobre Enagás, explica que "no hi ha bons auguris" a causa de l'augment del cost de capital, ja que una part de la remuneració domèstica no està lligada al RAB (base d'actius regulats).

"A més, destaquem Enagás com una empresa que té, al nostre parer, un dividend insostenible, que podria augmentar encara més les seves inversions i que encara no ha solucionat els seus problemes internacionals", comenta contundent.

Pel que fa a Redeia (antiga Red Eléctrica), augmenta les seves estimacions sobretot per l'efecte del tipus de canvi i per reflectir l'adquisició d'actius de transmissió al Brasil, alhora que incrementa el dividend per acció estimat per al 2023 després del tancament de la operació de Reintel.

"Continuem apreciant el fort creixement de la base d'actius regulats de Redeia a causa de la menor depreciació regulada a mitjà termini i la substitució d'actius anteriors al 1998 a llarg termini. Reduïm el seu preu objectiu fins als 20 euros", explica.

SOBRE NATURGY

RBC també parla aquest divendres de Naturgy, per a la qual reitera un consell d'infraponderar i un preu objectiu de 20 euros.

La companyia reconeix "una millora significativa" dels resultats operatius al tercer trimestre del 2022, però alhora considera que el sector "és volàtil i la valoració es compensa amb un cost de capital més elevat".

Alhora, indica que la "improbable divisió d'actius podria eliminar qualsevol prima per fusions i adquisicions". Igualment apunta que Naturgy "s'enfronta a un gran risc de substitució a Espanya per falta de gas a l'actual escenari de preus".

Noticias relacionadas

contador