ence fabrica sostenible

Ence va comunicar aquest dimecres que el Tribunal Suprem decidirà el 7 de febrer sobre les sentències de l'Audiència Nacional, en què va declarar la nul·litat de la pròrroga de la concessió de domini públic marítim terrestre en què s'assenta la fàbrica de Pontevedra, un dels seus principals actius.

  • 3,41€
  • -0,06%

Els experts de Renta 4, que aconsellen sobreponderar el títol, amb un preu objectiu de 4,40 euros per acció, assenyalen que es tracta d'una "notícia positiva", ja que "acabarà amb la incertesa que pesa sobre el valor".

El seu escenari més probable és que es ratifiqui la sentència i el "tancament definitiu de la fàbrica", que valoren "per sota de zero euros". Segons la seva opinió, "la ratificació de la sentència suposaria un càstig addicional a la cotització".

En aquest sentit, esperen que el Ministeri de Transició Ecològica fixi el termini de tancament definitiu "per a finals del 2023" i recorden que Ence ja va registrar el 2021 "un deteriorament comptable de l'actiu de 148 milions d'euros i una provisió per fer front als costos estimats pel desmantellament de la fàbrica per 42 milions".

Tot i que afegeixen que "encara faltaria per proveir l'impacte de l'expedient de regulació d'ocupació i la cancel·lació de contractes".

L'IMPACTE D'UNA SENTÈNCIA FAVORABLE

En la mateixa línia, els experts de Banc Sabadell, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 3,98 euros, afirmen que la seva valoració "assumeix el tancament de Pontevedra a partir del 2023".

Tot i això, afegeixen que "una sentència favorable del Suprem, mantenint la pròrroga de 60 anys", els portaria a incrementar el seu preu objectiu un 33% (fins als 5,30 euros per acció).

Per acabar, indiquen que la cotització ja "descompta sobradament l'escenari desfavorable que es ratifiqui la decisió de l'Audiència Nacional", però no descarten que "pugui patir a curt termini" si finalment es ratifica el tancament de la planta.

Noticias relacionadas

contador